Mikor és mit mondott először a babátok és honnan tudtátok, hogy már tudatos?
Apa, mikor meghallotta, hogy jön haza a férjem a munkàból és zörög a kapuval.
Aztàn a busz, mikor elment előttünk egy.
Majd a cica, papa, mama, targonca, traktor, béka, autó, alma, keksz, hinta.
Legvégül, persze az anya volt.
Ezek voltak ez első szavai, meg ugye jöttek a hangutánzók, mint a miau, vau-vau, ssz, mú, cin-cin, bekkekke.
Ja, az lemaradt, hogy mikor.
Nekem is 6 hónapos volt, mikor mama, papa, apa, anya elismételgette de nem volt tudatos.
Az apa, ami biztosan, tudatos volt, mint írtam, 13 hónapos volt.
Ezeket a fiam is mondta ennyi idősen, ezek nem tudatosak.
11 hónaposan volt az első szava a papu, ami a papucs. Akkor mondta, amikor meglátta a papucsot vagy a kezébe vette, tehát konkrét dolgot nevezett meg helyesen. Innentől folyamatosan jöttek a szavak, most 13 hónapos és már 40 szónál tartunk.
Persze van, hogy csak jelentés nélkül ismétli, amit mondok, de ez a 40 mind olyan, amit helyesen és jókor használ, nem csak ismétlés
Apa volt az első tudatos szava, mármint amikor nem csak lelkesen magyarázott szótagokat, hanem követte az apját a konyhába és rákiabált, hogy apa. Egy éves volt.
Utána egyre több tudatos szava volt, cicinek hívta a cicát, de rá mutatott, autó, baba, mama, kaka, sok a betűs szó volt az elején, aztán bővült. Anya nem nagyon ment, a ny betű miatt gondolom, én is "apa" voltam egy darabig. :) ha mondtam, hogy én anya vagyok, akkor megpróbálta kimondani, de nem sikerült neki, és visszaváltott apára.
Anya, lámpa. Sajnos csak 3 évesen szólalt meg. De annál jobban örültünk neki.
(megkésett beszédfejlődésű)
Előző hónapban még csak gagyogott, az nem volt értelmezhető.
Az én lányom is 6 hónaposan magyarázott🤣
Az első szavak 1 éves kora körül volt az add ide és a nem. Aztán hosszú hosszú ideig semmi, csak a magyarázás és az állat hangok. Most kezdett el tudatosan több szót mondani, jövő hónapban lesz 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!