Fiús anyukák, mikor kezdett el beszélni a kisfiatok?
Figyelt kérdés
A tudatos beszédre gondolok, nem arra amikor pl mondogatja, hogy bababa. Kisfiam 14 hónapos lesz lassan, és mondja pl, hogy ap, de szerintünk nem apának mondja, mert mindenre ezt mondja :) Szóval ő még nem beszél semmit, és már az 1 éves vizsgálaton kérdezték hogy mondja-e hogy mama, papa én meg mondtam, hogy nem. 3-szor kérdezett vissza a nő, mire beírta a kiskönyvbe, hogy nem.
Kisfiam 16 hónapos, és nem akar beszélni. 1 éves mondott szavakat:apa, aja, mama, baba, hinta, tá-tá, pá-pá, de olyan 14 hónapos volt amikor ezeket abbahagyta, és nem mond semmit sem.
A mozgásfejlődésről annyit, hogy nekünk 7hónaposan kúszott,majd nem sok idő múlva mászott, felállt,majd 1 évesen elindult.
2010. aug. 29. 08:12
12/15 anonim válasza:
A fiam 15hónapos semmit nem mond magában gügyög amikor fel kell, mindenre hümmög csak, ha v-mit mutatni akar. Nekem úgy szól hogy az "a"betűt húzza vagy nem is tudom hogy, de megért mindent.
Na de a mozgása most már szalad és felakar mindenre mászni amire csak lehet.
Apa azt mondja ő sem beszélt 3 éves koráig.
Úgy hogy én nem aggódom ezen.
2010. aug. 29. 11:18
13/15 anonim válasza:
Kisfiam tudatosan 8 hónaposan mondta az első szót.Onnantól nincs megállás.Ahogy kezdett a tudata nyílni úgy ügyesedett.18 hónaposan összefűzte a szavakat mondatba,most 21 hónapos és mindenről lehet vele társalogni,nem csak ismétel,hanem gondolkodik is és a logikája is hihetetlen.Ő 15 hónaposan indult meg.De a gyerekorvos szerint is hihetetlen,hogy így beszél:)
2010. aug. 29. 13:31
14/15 anonim válasza:
Mindkét fiam két évesen.Engem nem paráztatott a védőnő,csak azt kérdezte mikor mondtam,h még nem mondja ezt vagy azt,h kommunikál-e -mert remekül megértették magukat-,az bőven elég.3 éves korukra már nagyobb szókincsük volt,mint sok kortársuknak,akik jóval előbb kezdték a beszédet.Úgyh ha kommunikál,megérteti magát,akkor ne aggódj,én nem is értem egy védőnő miért sulykolja azt,h egy ennyi idős gyereknek már KELL beszélnie.Nem kell.
2010. aug. 29. 16:47
15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ!
Úgy látszik nagy különbségek vannak még a kisfiúk között is, hogy ki mikor kezdett el dumálni :)
Igazából még nem aggódom én sem, csak a védőnő kérdezgeti mindig, de ez mással is így volt, pl 3 hónaposan megkérdezte forog-e (hát nem forgott)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!