Fiús anyukák, mikor kezdett el beszélni a kisfiatok?
Ez összefüggésben van a mozgásfejlődéssel, függetlenül attól, hogy kisfiúról vagy kislányról van-e szó. A beszéd - és a mozgás nem tud egyszerre fejlőúdni. Gondolj arra vissza, h a babád milyen időben kezdett el kúszni, mászni,felállni, elindulni.... és ha ezeket hamarabb csinálta, akkor nincs okod az izgalomra.
Az én kisfiam 6 hónaposan fölállt,8 hónaposan elindult. Két hét múlva lesz 1 éves, de értelmes szót még ő sem mond. Én abszolút nem izgulok,mert tudom, h nagyon nagyon korán csinált mindent, majd elkezd beszélni is. Ő már nagyon sok mindent megért, sokmindent is csinál csak annyi h nem beszél. Ha a kisfiadnak a hallásával nincsen baj, akkor nem kell izgulnod, 14 hónaposan még egyeltalán nincsen lemaradva!
Az én kisfiam pár nap múlva lesz 15 hónapos, 10 hónapos kora óta mondja, hogy apa, és jó pár szót még, amit szerintem sok baba is. pl. hamma-ennivaló, baba(minden gyerekre), mama(a felnőtteket hívja így),vau-vau stb.
De az öcsém 3 éves koráig egyáltalán nem beszélt, aztán egyszer csak elkezdte. Szóval ez is, mint minden más a gyerekek fejlődésében, teljesen eltérő lehet, és mégis mind rendes fejlődés.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Erről még nem is hallottam, a mozgás - beszéd ilyen összefüggéséről, de nagyon érdekes a dolog.
Igen, ő nagyon hamar elkezdett menni, 11 hónapos és 10 napos volt, mikor megtette az első lépéseit, most meg már szalad. :)
De csak a menést kezdte ilyen korán, a többi mozgásformát nem, sőt inkább későn. 6 hónaposan fordult meg, nemsokára kúszott, de nagyon sokáig féloldalasan, az egyik oldalát jobban használta, aztán miután rendbe jött a kúszása, utána kezdett el csak mászni, már majdnem 11 hónaposan. (akkor már lépegetett kapaszkodva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!