Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kulfoldon elsz/elnel,...

Ha kulfoldon elsz/elnel, adnal/adtál NEM nemzetkozi nevet a babadnak?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik nekunk a Scarlett es a Haven nev, de végül nem valoszinu, hogy ezeket valasztjuk a rokonok miatt. Egy ido utan nyilvan tudnak kiejteni, megszoknak stb., de nem vagyok benne biztos, szerintem fura lenne, hogy mindenki magyar a csaladban es a gyerekunknek nem az a neve.

Kivancsi vagyok, kit mit gondol errol?

Mar van egy kisfiunk Oliver, Ollie-nak hivjuk. Szerdan erkezik a kislányunk es meg nincs neve. En nagyon húzok efelé a ket nev fele, de igazabol vannak mas nevek a tarsolyunkban, valoszinu azok kozul valasztunk majd.

2021. aug. 2. 18:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
51%
Az a kérdés, hogy akarjátok-e/kell-e otthon anyakönyveztetni - ha nem, akkor tökmindegy, milyen név, ha viszont igen, akkor ezek egyike se jön szóba egyelőre (vagy kérvényezni kell, az meg szerdáig nem valószínű, hogy pozitív elbírálást nyer :D).
2021. aug. 4. 11:24
 22/26 anonim ***** válasza:

jaj, most látom, hogy Amelia lesz :) (utolsó voltam)

jó kompromisszum!

2021. aug. 4. 11:25
 23/26 anonim ***** válasza:
55%

Ha nekem tetszene adnám, és nem izgatna xyz rokon problémázása.

Ki tudják ejteni, ez csak hiszti.

2021. aug. 4. 16:15
 24/26 anonim ***** válasza:
Én örülnék, ha itthon is lehetne ilyen neveket adni, és nem kellene fonetikusan írni, amit magyarosítunk.
2021. aug. 12. 14:28
 25/26 anonim ***** válasza:
21, kulfoldon szuletett gyerek eseteben nem kell kervenyezni magyarositott megfelelot, vagy a magyarban elfogadott nevekbol valasztani. Ket kulfoldon szuletett gyerekem van.
2021. aug. 12. 23:03
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem. Mindenhol megtartanám a magyarságunkat. Tanulják meg a nevének a kiejtését, és tartsák tiszteletben, mint ahogy én is tiszteletben tartom másét. Az itt élő külföldiek sem adnak magyar nevet a gyereküknek. Egyetértek velük. Mindenki ragaszkodjon az identitásához. Ez természetes.

A Lakatos Renátó ékes példa, hogy miért nem.

2021. aug. 16. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!