Ha kulfoldon elsz/elnel, adnal/adtál NEM nemzetkozi nevet a babadnak?
Nagyon tetszik nekunk a Scarlett es a Haven nev, de végül nem valoszinu, hogy ezeket valasztjuk a rokonok miatt. Egy ido utan nyilvan tudnak kiejteni, megszoknak stb., de nem vagyok benne biztos, szerintem fura lenne, hogy mindenki magyar a csaladban es a gyerekunknek nem az a neve.
Kivancsi vagyok, kit mit gondol errol?
Mar van egy kisfiunk Oliver, Ollie-nak hivjuk. Szerdan erkezik a kislányunk es meg nincs neve. En nagyon húzok efelé a ket nev fele, de igazabol vannak mas nevek a tarsolyunkban, valoszinu azok kozul valasztunk majd.
jaj, most látom, hogy Amelia lesz :) (utolsó voltam)
jó kompromisszum!
Ha nekem tetszene adnám, és nem izgatna xyz rokon problémázása.
Ki tudják ejteni, ez csak hiszti.
Nem. Mindenhol megtartanám a magyarságunkat. Tanulják meg a nevének a kiejtését, és tartsák tiszteletben, mint ahogy én is tiszteletben tartom másét. Az itt élő külföldiek sem adnak magyar nevet a gyereküknek. Egyetértek velük. Mindenki ragaszkodjon az identitásához. Ez természetes.
A Lakatos Renátó ékes példa, hogy miért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!