Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kulfoldon elsz/elnel,...

Ha kulfoldon elsz/elnel, adnal/adtál NEM nemzetkozi nevet a babadnak?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik nekunk a Scarlett es a Haven nev, de végül nem valoszinu, hogy ezeket valasztjuk a rokonok miatt. Egy ido utan nyilvan tudnak kiejteni, megszoknak stb., de nem vagyok benne biztos, szerintem fura lenne, hogy mindenki magyar a csaladban es a gyerekunknek nem az a neve.

Kivancsi vagyok, kit mit gondol errol?

Mar van egy kisfiunk Oliver, Ollie-nak hivjuk. Szerdan erkezik a kislányunk es meg nincs neve. En nagyon húzok efelé a ket nev fele, de igazabol vannak mas nevek a tarsolyunkban, valoszinu azok kozul valasztunk majd.

2021. aug. 2. 18:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Adnám, ha lehetne és tetszik. Nem foglalkoznék más emberek véleményével olyan fontos dologban, mint hogy hogyan hívják a gyerekeimet. Aki ismeri, az majd megtanulja a nevét.
2021. aug. 2. 18:56
 2/26 anonim ***** válasza:
80%

Ha neked ezek tetszenek, ne zavarjon más. Én maradnék a magyarnál, vagy ami itt-is ott-is okés, de az is teljesen jó, ha te másképp csinálod.

Csak az ne tartson vissza, hogy pár random rokonnak fura lenne elsőnek.

2021. aug. 2. 18:59
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lexarnam, hogy mit gondol papa, mama, nagyneni, nagybacsi, ugyse latjak csak kb evi 3x majd.

Bar bevallom en is kulfoldon elek, en azert adtam olyan nevet a gyereknek, amit mindket orszagban lehet hasznalni, mert nem vagyok benne biztos, hogy idekinn elem le a kovi 20-30 evemet.

2021. aug. 2. 19:01
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, idén születendö fiunknak nemzetközi neve lesz, amit otthon nem lehetne anyakönyvezni
2021. aug. 2. 19:30
 5/26 A kérdező kommentje:

Ez a a masik, amit itt irt az egyik valaszolo, hogy nem tudjuk, hogy maradunk-e itt vagy visszamegyünk Magyarországra elni. Bar ezzel ugy vagyok, hogy van mar rengeteg ember Magyarorszagon, aki nem magyar, tehát a neve sem az es megis ott elnek

Mindenesetre koszonom, ragodunk meg kicsit a neveken:)

2021. aug. 2. 19:42
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
igazából vagy három nagyszülőnek még két egyéb rokonnak kell három óra, hogy megszokja hogy nem cilikének hívják a gyereked, vagy a gyerek egy életen keresztül magyarázkodhat, betűzhet, eredettörténetet mesélhet, mert senki nem vágja milyen név az, hogy erzsébet. ne nehezítsd az életét baromságokkal. (magyar keresztnevem van, és a családnevem egy minden országban ugyanúgy írt férfinév, természetesen senki nem tudja, melyik nevem melyik, milyen nemű vagyok, egy rémálom minden ügyintézés vagy első találkozás bármilyen témában.)
2021. aug. 2. 19:54
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi nemzetkozit adtunk (Adam es Marcell). Ha lanyok lettek volna, akkor Victoria es Livia. De ha lesz meg egy, es fiu lesz, Leon lesz a neve, ami egyaltalan nem magyaros. Szoval igen, adnek, es fogunk is, ha ugy adodik. Az viszont fontos nekunk, hogy konnyen ki tudjak ejteni az angolul es nemetul alig tudo nagyszulok is.
2021. aug. 2. 19:57
 8/26 anonim ***** válasza:
A lányom még Magyarországon született, de a neve nem teljesen magyar. Már egy jó ideje külföldön élünk, ha most itt születne gyerekem, szerintem magyar nevet adnék neki, talán Kornél és Ilona.
2021. aug. 2. 20:30
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
A vezetéknévtől is függ. Ha pl a férjed is magyar, akkor én ezt átgondolnám. Az én férjem nem magyar, így bátran adunk majd külföldi nevet. Viszont pl egy Kovács Scarlett, hát nem tudom, nagyon hülyén hangzik.
2021. aug. 2. 21:49
 10/26 anonim ***** válasza:
Egyetértek a másodikkal. Ha tetszik is nekem a Scarlett név, egy Kocsis, Tóth, Kovács vezetéknév mellé biztos nem adnám. Ez még jelenleg túl sok, 20 év múlva már lehet nem lesz az.
2021. aug. 2. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!