Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig etettétek kézben a...

Meddig etettétek kézben a gyermeketeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kisfiam 11 hónapos, és én még mindig úgy adom neki a tápit hogy kézben/ölben van.

Az egyik ismerős megszólt érte, hogy nem csinálom jól mert így soha nem lesz önálló a gyerek. Tegyem csak neki oda a kiságyba és majd saját maga megfogja és megissza.. Télleg rosszul csinálom hogy még mindig én etetem??

Illetve azért is beszólt hogy miért eszik éjjel, az ő gyereke 1 napos kora óta átalussza az éjszakát.. De hát mit csináljak ha éhes és kéri??

Én szívesen kelek fel hozzá, és etetem meg❤️

Kérlek írjatok mert most nagyon elbizonytalanodtam..

2021. aug. 2. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Másfél-két éves korig normális ha éjjel éhes. Viszont egyedül nyugodtan eheti már.

Az ilyen ismerősökkel szoktam közölni, hogy nem az ő gyereke és nem hiszem, hogy véleményt kértem volna. Valakinek soha sem lesz jó, amit csinálsz:/

2021. aug. 2. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem hagynám hogy az ágyában igya egyedül. Főleg nem fekve :(

Én akkor adtam oda neki, amikor kedve is volt fogni közben és egy idő után a kanapén egymás mellett ülve itta meg mellettem. 11 hónaposan így volt nálunk. Azt nem tudom mikor kezdtük, de ilyenkor már biztosan így csinálta.

Ha napközben minden mást amúgy önállóan csinál, például érdekli a kanál fogása is meg ilyenek, akkor engem nem zavarna hogy ölben eszik. Viszont ha mindent tőled vár el, akkor lehet hogy neki így kényelmes.

De ne felejtsük el, még csak 1 éves lesz! Ha oviban sem akar önállóan enni inni, akkor van gond.

2021. aug. 2. 09:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mert ha most nem engeded az ágyban egyedül fekve (!!) inni, akkor egyetemre is úgy megy, hogy neked kell etetned. Ne már.

Fekve amúgy sem adnám neki oda, a kiságyban meg pláne. Az ágy alvásra való, semmi mást nem csinálunk ott. Éjszaka is kiveszem, ha enni akar. Mondjuk nálunk szopizik még az egy éves, azt nem tudom, hogy tudnám neki csak úgy odaadni az ágyba, hogy oldja meg egyedül. Aki szoptat még ilyenkor is, nem cumisüvegből adja, annak a gyereke aztán végképp sosem lesz önálló? :D Hagyjuk már.

Az meg, hogy éjszaka hányszor ébred, az egyéni. Ő szerencsés, ha a gyereke egyből átalussza az éjszakát, bár ez a ritkább eset. Az enyém is még 4-5x kel éjjelente. Fogzás, szeparációs szorongás, hidegfront, melegfront, telihold, mozgásfejlődés, beszédfejlődés, idegrendszeri érés, meg még a kitudjami is befolyásolhatja az éjszakai alvásukat. Nem lehet arra ránevelni, hogy ne ébredjen fel, max arra tudod nevelni, hogy ne szóljon, ha felébredt (lásd: alvástréning).

2021. aug. 2. 09:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én 11 hónaposom legalább 3x kel ejjel,bár ő is anyatejes,szoptatom..

Ne foglalkozz mással.

Én azt szoktam megkapni,hogy túl nagy már a cicihez..

Mondtam,mire nősül,leválasztom. :D

2021. aug. 2. 10:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Addig etettem kézben, amíg elfogadta a tápszert. 1,5 évesen már csak egyszer kérte, kereken 2 évesen ivott utoljára. Az utolsó alkalommal is az ölembe bújva.

Miért? Mert ha anyatejes lett volna, akkor sem magát szolgálta volna ki.

Ezer más dologban lehet önnállósodni. Emellett önállóan evett kanállal villával, vizet pohárból ivott.

2021. aug. 2. 10:11
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
245 hónapos koráig.
2021. aug. 2. 12:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat, akkor még sem csinálom olyan rosszul ezt 😊
2021. aug. 2. 14:15
 8/9 anonim ***** válasza:
55%

Ősszel lesz 3 éves a fiam. A mai napig iszik tápszert vacsora után. Nem hiszem, hogy maga a tápszer kell neki, inkább csak a rituálé amihez ragaszkodik. Kb a második születésnapja körül döntött úgy hogy többé nem az ölemben issza meg, hanem mellettem. Addig még csak meg sem fogta a cumisüveget soha. Nem mintha képtelen lett volna rá, de addig mindkét kezével a pólómat gyürkészte. Ez a mai napig így van de már csak egy kézzel, hiszen a másikkal fogja a cumisüveget.

De mondok egy ennél is vérlázítóbbat, szinte minden étkezés közben az ölemben ül. Közösségbe jár, tud egyedül enni, de ha itthon vagyunk akkor ő bizony az ölemben ülve eszik. Halálosan tud idegesíteni ezzel a szokásával ha rosszabb passzban vagyok, ennekellenére kicsit sem tartok attól hogy 15 évesen is a nyakamban lógna ebéd közben 🤣

2021. aug. 2. 14:21
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Sose.... Amikor már nem csak szopott, akkor először pihenőszékben/hordozóban evett, majd 10 hónaposan kapott etetőszéket, amikor megtanult ülni.
2021. aug. 2. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!