Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lassan 5 hónapos babát folyama...

Lassan 5 hónapos babát folyamatosan kézben kell tartani - hogyan tudnám leszoktatni róla?

Figyelt kérdés

A sztori úgy kezdődik, hogy császáros baba, nekem a szívem majd' megszakadt, hogy nem lehetett velem az első 2 nap. A kórházban ahol született, a császáros babákat az első 2 nap 3 óránként viszik az anyukához, én többször is kértem és mondtam a nővéreknek, hogy ne vigyék el fél óra múlva, hagyják ott többet.

Nem hinném, hogy konkrétan kézbe lett szoktatva, mivel a seb miatt csak fekve tudtam szoptatni az első pár nap, utána meg már úgy szoktunk hozzá. Az elején csak evett-aludt, evés közben ugye feküdt, szóval addig sem volt kézben, szopin meg mindig elaludt. Utána, mikor többet volt ébren, nemigen tudta lefoglalni magát, amit nem furcsálltam, hiszen egy 2-3 hónapos gyerektől hogy várjam el, hogy lefoglalja magát (vagyis szerintem, lehet rosszul gondolom xd)? Szóval akkor sokat volt kézben. Pár nap múlva 5 hónapos, és most az a szitu, hogy a játszószőnyegen alig marad meg pár percig. Leteszem, átfordul, rágcsál valamit és ordítani kezd. Forog mindenféle, tényleg jól fejlődik, több, mint 7 és fél kiló, de csak kézben akar lenni, és azt se mindegy, hogy csináljuk - sétálni kell vele, ha leülünk, pár perc múlva nyűgösködik. Jövő héten megyünk csatos hordozót próbálni, mert sehogy sem tudok a házimunkával haladni,kellene 2 szabad kéz. Szerintetek azzal szépen lassan le lehet szoktatni erről, vagy még inkább rászokik? Akinek ilyen volt a babája, hogy szoktatta le a non stop kézben levésről? Próbáltuk már ordítani is hagyni, de fulladozásig ordított, szóval szerintem az nem játszik. Első baba és amint gondolom látjátok, nem tudunk mit kezdeni a helyzettel. :/

2021. júl. 31. 20:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

20#

Csak közben elfelejtitek,hogy vannak akik nem tudnak hordozni, ahogy van gyerek is aki nem szereti a hordozást, még úgy sem, hogy amúgy matrica gyerek.

2021. aug. 1. 14:22
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy felejtem. Fentebb írtam én is a földön jatszast, meg hogy a lányom nem bírta az otthoni hordozast.

Végigkínlódtam hidd el, több okból nagyon nehéz volt.

Itt az a fontos, hogy a fejemben anno at tudott kattanni, hogy a sok buta elv helyett ("ne szoktasd kezbe" stb) mi a valóság, hogy a babának igaza van, és ez nagyon sokat számít, még ha így is van sírás, de az ember mégis valahogy kitrükközi a napot, ha hisz benne, hogy a picinek ez az ősidőkből hozott igaz szükséglete, és nem arról van szó, hogy ez a baba itt manipulàl meg elrontás az ölbevevés stb.

2021. aug. 1. 14:34
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amugy az olyan anyuka aki hagyja sirni a babajat az fuldugoval csinalja. Kizartnak tartom hogy van olyan ember aki birja hallgatni.

En bevallom 11 hos a lanyom ha nyafog (ritkan sir) panaszkodik hangosan olyan szinten felb*ssza az agyam hogy kimennek a hatso kertbe orditani kb. Es szeretem nyilvan a sajat gyerekem.o

Mivel babakent nem volt siros ezert en annyira nem vagom a 9-24ben siro babakat de ELTUDOM kepzelni milyen rohadt nehez lehet. Tuti inkabb a kezembe vinnem en is.

2021. aug. 1. 15:08
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, semmit nem rontottál el, nagyon jó anyukája vagy a babádnak. Igényli a közelséged, így működnek a babák, 5 hós!!!! Nem fog 5-10 percnél tovább elidőzni a játszószőnyegen (már az is jó idő!!), majd ha kúszni/mászni fog, addig kitartás!! 😉😉

Egy tanácsom lenne azért, sírni, ordítani sose hagyd, elveszted a kis bizalmát.

Eljön majd az idő, mikor az lesz a baj, hogy le se carja a fejed a játék, felfedezés hevében. 😊

Csak így tovább!!! A hordozó nagyon jó ötlet 😉

2021. aug. 1. 15:49
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorítást, tanácsokat, saját tapasztalatok megosztását! 😊❣️
2021. aug. 1. 18:50
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Az első egy év ilyen.

Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem a gyerekem fontosabb, mint a házimunka. + az bőven ráér, amikor az apja hazaér.

Azért vállalok gyereket, mert vele szeretnék foglalkozni. Ez úgyis átmeneti időszak, nem tart örökké.

Én vettem hordozókendőt és non-stop rajtam lesz a gyerek vagy az apjánál. Ha megkapja az érzelmi alapokat, úgyis magától elkezd önállósodni.

Minél jobban ellököd a gyereket, annál nagyobb szüksége lesz a közelségre és ha megint ellököd, kötődési problémái lesznek.

Volt egy generáció, akik letesztelték a ridegtartást, úgyhogy Mi már tudjuk, hogy ez mennyire káros, nekünk már csak tájékozódni kell a témában, mert van elég kutatás és tapasztalat.

2021. aug. 2. 11:20
 27/29 A kérdező kommentje:
Ma délelőtt megérkezett a csatos hordozó, ki is próbáltuk, végre nyugi van! 😊💙
2021. aug. 6. 11:27
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo jo hogy irtal! Sok oromot kivanok a kovetkezo honapokra :)
2021. aug. 6. 11:44
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Hurrá!!!! Boldog hordozást!! 😍😍
2021. aug. 6. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!