Hogyan növelnétek egy baba önbizalmát? Nem meri elengedni a tárgyakat..
Még mindig nem jár önállóan a lányom,pedig a lábának semmi baja.Ortopédián mindent rendben találtak.
Nem meri elengedni a tárgyakat,hiába tudna nélkülük is menni.
Várjak vele? Vagy valahogy segíthetek neki?
Esetleg egyensúly érzék javítás (akár játékokkal),vagy láberősítés valahogyan segítene ezen?
18 hónapos lett nem olyan rég.Orvos azt mondta mivel koraszülött nála ez 20 hónapos korig is elhúzódhat,de..nem tudom,hogy azt tétlenül várnom kellene-e.
Szóval elegendő csak várnom ameddig késznek érzi magát elindulni?
Mostanában egyhelyben már megáll,ellöki picit magát a tárgyaktól is,hogy egy helyben álljon,ágyon is próbálkozik,így sejtem,hogy egyszer csak el fog indulni,de akkor is aggaszt egy kicsit.
Talán igaza lehet mindenkinek,hogy csak siettetem.:(
Nálunk 8 hónaposan állt fel és csak 18.hónaposan indult el.
ő is félt, nem volt stabil.
Tényleg ne siettesd,nincs értelme.
Ha megérett rá, menni fog.
A korababákat mindig korrigálni kell mozgásfejlődésben annyival amennyivel korábban született.
Ugyanígy volt az én kisfiam, és egy barátnőm kisfia is. 18 hónaposan indultak el, akkor viszont már rögtön szépen, stabilan jártak. Vannak ilyen típusok, akik nem szeretnek esni kelni, hanem kivarjak amíg biztosak magukban.
En is vittem mindenhova a kisfiamat, hogy nincs e baja, de nem találtak sehol semmit, aztán szépen el is indult amikor ő jónak látta.
Ha megmutattad már orvosnak, nincs mas teendő, mint várni, esetleg ha nagyon aggódsz, valamilyen közeli fejlesztő házban elviheted mozgasvizsgalatra, es ott is megnyugtatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!