Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babám 3 hónapos, róla...

A babám 3 hónapos, róla szeretnék pár kérdést feltenni!?

Figyelt kérdés

Érdekelne más anyukák tapasztalatai!

1. 5,5kg, 61cm

Tápszeres baba lett sajnos, 3-4 óránként eszik 120ml, de ebből sokat visszabukik, pedig a Beba expert pro sensitivet esszük! Nem kevés ez ebben a korban? Nem merek többet adni, hiszen ebből is visszabukik, illetve van mikor ezt a mennyiséget sem eszi meg!

2. Normális, hogy két etetés közt, 1,5-2 órát alszik? Ahogy olvastam itt több anyukától, sok baba jó ha 2-3* 40 perceket alszik, viszont ő ha nem, akkor csak a sírás megy! (Egyébként nem mindig van ez így, van mikor 4-5 órát ébren van, de akkor nagyon nyűgös, csak ölben lenne)

3. Nem tudom azért e, viszont ha álmos, azt nagy sírással jelzi, egyik percbe még nevetgél, másikba keservesen sír, aztán ha ringatom a kezemben illetve babakocsiban el is alszik, tehát ő így jelezné, hogy álmos?

4.Olvastam, hogy ha bukik, ha rágja a kezét, textilpelenkát és minden mást amit tud, nagyon folyik a nyála, akkor az a fogzás jele, nem korai még 3 hónaposan?

Első baba, teljesen talasztalatlan vagyok, védőnőtől ha kérdezek, mindenre az a válasz, hogy napirend, napirend! Próbálom kialakítani, egyenlőre sikertelenül, az esti alvás az fix, fél9-fél10 fürdés, evés majd alvás 3-4ig, aztán evés és vissza alszik (azt is nagy nehezen) 7-8ig.

Kíváncsi vagyok más babák hogy viselkednek ebben a korban!

2021. júl. 29. 17:43
 1/8 A kérdező kommentje:

És még valami! Csak és kizárólag hason alszik el, ha elaltatom a kezemben és úgy teszem le oldalra vagy a hátára 2 percen belül felébred!

Illetve még valami.. ebben a nagy melegben többet alszik, még annál is amit szokott, szerintem a frontokra is érzékeny, bár nem tudok lehetséges e, hogy ha hideg vagy meleg front van, ő mindkettőnél csak többet alszik!

2021. júl. 29. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hadd egyen amennyi jól esik neki, ez még nem a veszesen kevés evés esete. Alvás dettó, az én kisfiam is jó alvó, 5 hónapos, még mindig van hogy 2 órát alszik egyhuzamba, bár ő már a napi 3 alvásra állt rá. Azért, mert sok anyuka panaazkodik, hogy rossz alvó a babája még nem kell, hogy a tiéd is az legyen.

Ha nagyon bukós kipróbálhatod a BEBA AR-t, vagy Nutrilon sűrítőt, amit a kész tápba lehet keverni.

Ha ömlik a nyála, lehet a fogzás jele, nem kell, hogy ki is jöjjön az a fog, a fogcsírák mozgolódnak már ilyenkor, azt érzi.

Napi rutin is alakul majd, nem kell hogy még most fix legyen.

Nyugi.

2021. júl. 29. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként az ő korában legyen csak minél többet hason, jó az. Aludjon úgy, meg nappal is tedd le sokszor így.
2021. júl. 29. 18:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

1. A tápszeren rajta van az adagolás. Ha sokat bukik belőle, lehet, hogy érdemes lenne váltani.

2. Örülj, hogy sokat alszik :)

3. Próbálj meg korábbi jeleket megfigyelni. Pl szemdörzsölés, ásítás stb...

4. 3 hónaposan fedezi fel a saját kezét, ezért rágja. Az meg hogy mindent megrág a dolgokkal való ismerkedés.

5. Nyugodtan aludjon hason és napközben is legyen minél többet hason.

Ilyen idős korban a napirend annyit jelent, hogy megszokott sorrendben csináltok dolgokat, nem kell még óramű pontossággal

2021. júl. 29. 19:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, semmi gond nincs a babával.

Hányszor eszik egy nap 120 ml-t? Mert ha pl hétszer, akkor az kifejezetten sok is. Lányom is ezt a tápszert eszi, nemrég múlt 4 hónapos, most naponta ötször eszik 150 vízhez. Lehet, hogy többször eszik ennyit a babád, mint kéne, vagy elég lenne kevesebb is. Próbáld ki, hogy megcsinálod a 120-at, és az utolsó 10 ml-t már nem kapja meg. Akkor is visszajön? Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg a gyerekorvost, nehogy pl reflux legyen a háttérben.

Ha a lányomat túl hamar teszem hasra kaja után, akkor neki is vissza szokott jönni, így az első 20 percben a kezemben vagy pihenőszékben van.

Normális, hogy sokat alszik, örülj neki. Még simán lehet, hogy ez változni fog, és nosztalgiával gondolsz erre az időszakra. Náluk nagyon hamar látszódik, ha elfáradtak, egyik pillanatban jó a kedvük, másikban elalszanak.

Egyáltalán nem korai a fogzás, van olyan baba, aki foggal születik. Ilyenkor még inkább csak viszket neki, az első fog lehet, hogy csak hónapok múlva bukkan elő. Én Dologelt szoktam használni, azt kenem az ínyére, Rossmannban kapható. Nem minden babánál válik be, a nagyobbik lányomnak elég volt.

A napirend tényleg nagyon sokat segít, így pl. mindig tudom, mi a baja. Tudom mikor éhes, mikor álmos, így ha kiakad, nem az van, hogy fél óráig kattogok, mi lehet a gond, egyszerűen csak ránézek az órára, és egyből tudom, hogyan segítsek rajta. Rajta is látszik, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott.

Azt nem értem, miért fürdik ilyen későn a babátok. Vélemenyem szerint ilyen pici gyereknek ágyban van a helye este 8-ig. Utána még mindig marad idő filmet nézni, beszélgetni, akármi egyébre.

Mi 7-kor fürdetjük a babát, fél 8-ra a kiságyában van, öt perc múlva már alszik is. Az esti fürdetés határozza meg az egész napot és a többi étkezés idejét. Enni így szokott: reggel negyed 8, negyed 11, negyed 2, negyed 5, este negyed 8. Így kijön a 3 óra. Aludni ezen időpontok között alszik, 1-2 óra közti időket, és minden nap ugyanakkor ugyanaz történik.

Fárasztónak hangzik, de van egy 4 éves lányom, neki már nem kell ilyen napirend, elég lazán oldunk meg bármit. Addig is a napirend sokszor változik, hiszen egyre kevesebbet fog majd aludni.

A kisebbik lányom is hason alszik, ezzel semmi gond nincs, örülj, hogy szeret hason lenni. A nagyobbik utált, kész szenvedés volt elindítani a mozgását, hiszen minden mozgás hasról indul, ezért nagyon fontos volt, hogy úgy is ellegyen, de nem akart.

Frontnál én is mindig csak aludnék, ebben semmi meglepő nincs XD

Ha mégis bizonytalan vagy, kérdezd meg a gyerekorvost, ha nem vagy vele megelégedve, akkor keress olyat, akiben jobban megbíznál.

2021. júl. 29. 20:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom is most tölti majd a 3 hónapot, tápszeres baba ő is.

Nekünk a Beba nem jött be, mindig vissza bukott tőle nagyon sokat volt hogy az orrán is kijött, váltottunk Milupára azóta nincs ilyen gondunk, lehet érdemes lenne kipróbálni más fajtát nektek is.

Alvás nálunk sem alakult még ki, két etetés között 30-40 percet szokott aludni utána ébren van 1,5-2 órát, és 13 óra körül szokott aludni hosszabban 3 órát de ez sem minden nap. Mikor már kezd álmos lenni nyűglődik, dörzsöli a szemét és asít, van amikor hiába ringatom csak sír és nem tud elaludni olyankor kell kitartónak lenni és ringatni tovább😅

Kislányom is mindig rágja a kezeit, a textil pelust meg a szundikendőt is, mellé nyáladzik is nagyon de nálunk már látszódik az ínyjén hogy fogzás miatt.

És végül igen lehet hogy ennyire megérzi a frontot olyankor kislányom is aluszékonyabb meg sokkal nyűgösebb mint máskor.

Napi rutin nálunk se óramű pontos még és az éjjeli kelések száma is nagyon változó, de van még idő hogy kialakuljon😊

2021. júl. 29. 20:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a Beba AR nem jött be, alga színű volt tőle a fiam kakija…. A Milumil AR optima lett a nyerő és negyedére csökkent a bukások száma.
2021. júl. 29. 22:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Jaj de kedvesek vagytok, hogy ilyen hamar válaszoltatok, köszönöm :)

Nos..

Ez a sok alvás igazából egy megváltás nekem és neki is, ugyanis 9 hetes koráig olyan hasfájós volt, hogy konkrétan 0-24 csak sírt meg sírt.. bio gaia és expumisan együtt hatott egy picit, de így utólag tudom, hogy akkor már nem csak a hasa miatt sírt, hanem állandóan álmos is volt ugye a nem alvás miatt.. meg talán éhes is!? aztán 9 hetesen egyik napról a másikra nem akart cicizni, ordított a cicin (egyébként előtte a cici neki 5 perc volt és csak kizárólag a ball mellemből evett, 70-100mlet. Sokszor megkaptam, hogy nagyon hízik, és azért fáj a hasa mert túl eszi magát, etessem 3 óránként, de úgy is csak sírt, ekkor valószínű már az éhség miatt, amit én nem tudtam :( ekkor jött fel a tej téma, hogy mennyi tejterméket fogyasztok, amit egyébként orvos és védőnő aláírt, hogy napi fél liter mennyiség úgy ősszesen bármiből mehet, de ettől meg sugárba jött vissza belőle a kaja.. na mindegy, volt itt annyi össze visszaság, én is kapkodtam, próbálgattam mindent, teljesen tanácstalan voltam, napi 3 órákat aludtam, azt sem tudtam fiú vagyok e vagy lány.. 4 orvosnál voltunk, ultrahangon is, mindegyik azt mondta hogy túl eszi magát azért van ez.. a lényeg, hogy mikor már 2. napja konkrétan nem cicizett csak sírt rajta, szóltam hogy azonnal tápszert írjanak mert éhezik, ekkor kaptuk a beba sensitive duot, amiben ugye hidrolizált tejfehérje van, ezt eszi 5 hete. A bukások kb másfél hete kezdődtek ilyen mennyiségben .

Mióta pedig a tápszert eszi egy hangja sincs, mosolygós baba, csak ha álmos akkor sír meg ha "sokáig" nem veszem ölbe. Szóltam az orvosnak, azt mondta ettől jobb tápszer bukásra és úgy általában nincsen, még várjak ha váltani akarok valami másra.. azóta már úgy etetem, hogy 60ml után pihi, büfi, aztán 10 perc múlva megint 60ml és így már sokkal kevesebb a bukás, viszont így is van, de erre meg azt mondták csak a felesleg jön vissza. Remélem érthetően fogalmaztam meg az egészet így korán reggelre, ha nem, elnézést!

Ő napi 6* eszik, és a fürdetés pedig azért van olyan későn, mert az 5. evés 6-7óra fele van, mikor hogy, nem szoktam felkelteni pontosan 3 óránként, hogy egyen (lehet ez is baj) és ha ilyentájt fürdettem és fektettem, 9-10 fele mindig megébredt, így pedig megeszi a 6. kajcsit, egybe alszik 5-6 órát és evés után vissza is alszik.

Az álmosság jeleiről pedig annyit, hogy ő nem mutat semmit, hirtelen elkezd ordítani, majd 5-10 perc és alszik. Ha már kaja után eltelt 1,5-2 óra és sír, akkor tudom, hogy azért! Lehet kinevettek, esküszöm teljesen úgy érzem MINDENT rosszul csinálok.. :( Pedig már fele annyit nem sír mint ezelőtt! Én érzem, hogy egyre kiegyensúlyozotabb minden, de most sem az igazi.. :(

Ha a napirend nincs órához kötve, akkor azt hiszem nekünk van valami féle már, mármint úgy zajlik egy nap, hogy evés-játék-levegő-alvás-evés és így tovább.. (szerencse, hogy nem panelba lakunk, mert nagyon szeret az udvaron lenni)

A hasán pedig imád lenni, hasról a hátára fordulgat, fordítva még nem megy, meg "kúszik" is már, mire felkel a hátán alszik az ágy másik végén, aztán sírva ébred mert ugye nem szeret úgy aludni :D

Hosszú lett, bocsánat, de azt hiszem ennyit akartam!

2021. júl. 30. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!