Bölcsődei beszoktatás? Félek, hogy túl hamar adtam be...
A fiam másfél éves múlt, kicsit több mint egy hónapja jár bölcsődébe.
A konkrét beszoktatás ideje alatti pár nap teljesen rendben telt, de azóta mintha egyre rosszabb lenne a helyzet.
A reggeli elvárás mindig keserves, ez persze tart nagyjából fél percig, amíg lát minket, majd abba is hagyja mire kifordulok az ajtón.
A problémát inkább abban látom, hogy a fiam semmiben nem vesz részt...
Minden délelőtt vannak foglalkozások, hol egyszerűbb, hol összetettebb ( együtt szoktak sütögetni, kézműveskednek, de van hogy csaj mondókáznak, énekelnek).
Mivel a bölcsi sokszor küld napközben képeket a zárt facebook csoportunkban, többször betekintést nyerek ezekbe a dolgokba is.
Amíg mindenki tapsikol, elgagyogja a dalokat vagy legalább ül a gondozók ölében, az én fiam vagy egy másik sarokban csücsül egyedül és játszik a kirakósával vagy ha abszolút rossz napja van, rá van csimpaszkodva az egyik dadusra és megmozdulni sem hajlandó mellőle.
Medencézni szoktak az udvaron a nagy melegben, de ő soha nem akar belemenni a medencébe, inkább labdázik egyedül valahol máshol.Ez azért furcsa mert itthon szívesen medencézik, imádja a vizet.
Minden fotón amit küldenek csak azt látom, hogy ő valahol szomorú arccal ül és nem vesz részt semmiben, csak elvan magában.
Az életkorára való tekintettel tudom, hogy a közös játék másokkal nem működik azért még feltétlenül, de az, hogy egyáltalán semmiben nem akar részt venni, az az ami aggaszt.
Amikor megyek érte, mindig beszámolnak a napjáról, többnyire nem mondanak semmi rosszat, néha annyit, hogy sokat akart ölben lenni
Enni mindig eszik rengeteget és a pelust is bőven cserélik rajta, tehát a szokásos szorongásos tünetek nem jelentkeznek.
Rettegek, hogy rossz döntést hoztam és korai volt a bölcsőde, aztán elhessegetem a gondolatot, hisz csak 1 hónapja jár még, lehet még mindig sok minden új neki. Itthon nagyon akaratos, nyűgösebb mint ezelőtt, de alapjában véve boldog és itthon szívesen játszik velem is vagy egyedül is.
Másnak is voltak ilyen "tünetei" ?Túlreagálom és hagynom kellene egy kis időt még neki?
Ne aggódj, pici még, alig kezdett bölcsibe járni, több idő kell neki beilleszkedni.
Később ha feloldódik, nagyobb is lesz, jobban részt fog venni a tevékenységekben is.
Utolsó: igen, ezt én is így érzem, de nem nagyon említettem meg eddig nekik, mert alapvetően az enyém a legkisebb a csoportban, hát gondoltam a többieknél (2-2,5 évesek) talán befutottak ezek a programok.
Waldorf bölcsőde, így vannak furcsaságok...
Mindenkinek ment a zöld, köszönöm, hogy megnyugtattatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!