Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsődei beszoktatás? Félek,...

Bölcsődei beszoktatás? Félek, hogy túl hamar adtam be...

Figyelt kérdés

A fiam másfél éves múlt, kicsit több mint egy hónapja jár bölcsődébe.

A konkrét beszoktatás ideje alatti pár nap teljesen rendben telt, de azóta mintha egyre rosszabb lenne a helyzet.

A reggeli elvárás mindig keserves, ez persze tart nagyjából fél percig, amíg lát minket, majd abba is hagyja mire kifordulok az ajtón.

A problémát inkább abban látom, hogy a fiam semmiben nem vesz részt...

Minden délelőtt vannak foglalkozások, hol egyszerűbb, hol összetettebb ( együtt szoktak sütögetni, kézműveskednek, de van hogy csaj mondókáznak, énekelnek).

Mivel a bölcsi sokszor küld napközben képeket a zárt facebook csoportunkban, többször betekintést nyerek ezekbe a dolgokba is.

Amíg mindenki tapsikol, elgagyogja a dalokat vagy legalább ül a gondozók ölében, az én fiam vagy egy másik sarokban csücsül egyedül és játszik a kirakósával vagy ha abszolút rossz napja van, rá van csimpaszkodva az egyik dadusra és megmozdulni sem hajlandó mellőle.

Medencézni szoktak az udvaron a nagy melegben, de ő soha nem akar belemenni a medencébe, inkább labdázik egyedül valahol máshol.Ez azért furcsa mert itthon szívesen medencézik, imádja a vizet.

Minden fotón amit küldenek csak azt látom, hogy ő valahol szomorú arccal ül és nem vesz részt semmiben, csak elvan magában.

Az életkorára való tekintettel tudom, hogy a közös játék másokkal nem működik azért még feltétlenül, de az, hogy egyáltalán semmiben nem akar részt venni, az az ami aggaszt.

Amikor megyek érte, mindig beszámolnak a napjáról, többnyire nem mondanak semmi rosszat, néha annyit, hogy sokat akart ölben lenni

Enni mindig eszik rengeteget és a pelust is bőven cserélik rajta, tehát a szokásos szorongásos tünetek nem jelentkeznek.

Rettegek, hogy rossz döntést hoztam és korai volt a bölcsőde, aztán elhessegetem a gondolatot, hisz csak 1 hónapja jár még, lehet még mindig sok minden új neki. Itthon nagyon akaratos, nyűgösebb mint ezelőtt, de alapjában véve boldog és itthon szívesen játszik velem is vagy egyedül is.

Másnak is voltak ilyen "tünetei" ?Túlreagálom és hagynom kellene egy kis időt még neki?

2021. júl. 21. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
3-6 hónap kell, hogy minden a régi legyen, van akinek gyorsabban megy van akinek lassabban. Ő lassabban oldódik, meg otthon 2-3 an vagytok azért azt is meg kell szokni, hogy ott sok a gyerek, lehet nem érzi biztonságba magát a vízben ha sok ott a gyerek.
2021. júl. 21. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 1 hónap még nagyon kevés idő. Bölcsi előtt gondolom folyton együtt voltatok. Több idő kell neki, hogy megszokja. A gondozóknak biztos van ebben nagyobb tapasztalatuk, esetleg kérdezd meg őket, általában mennyi idő, míg beszokik egy gyerkőc. Nyilván tudom, hogy nem lehet általánosítani, mert minden gyerek más, csak arra gondolok, hogy ők biztosan tudják, hogy mennyi idő az, ami még normálisnak mondható. Az meg, hogy otthon akaratosabb, szerintem az is teljesen rendben van
2021. júl. 21. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, pici még, alig kezdett bölcsibe járni, több idő kell neki beilleszkedni.

Később ha feloldódik, nagyobb is lesz, jobban részt fog venni a tevékenységekben is.

2021. júl. 21. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nem fura a vuselkedése. Inkább az a fura, hogy bölcsis gyerekeknek olyan foglalkozásokat tartanak, mint a középső csoporttól szoktak az oviban. Szerencsére nálunk a kiscsoportban sem volt foglalkozás, 4 éves a lányom, felesleges is, egy másfél évesnek meg pláne. Kézmüveskedni, ez vicc kategória a bölcsiben, egyedül a medencézés, amit normálisnak tartok ebben a korban, ha azt meg nem szeretne, akkor fogadd el, nem baj.
2021. júl. 21. 15:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó: igen, ezt én is így érzem, de nem nagyon említettem meg eddig nekik, mert alapvetően az enyém a legkisebb a csoportban, hát gondoltam a többieknél (2-2,5 évesek) talán befutottak ezek a programok.

Waldorf bölcsőde, így vannak furcsaságok...

Mindenkinek ment a zöld, köszönöm, hogy megnyugtattatok!

2021. júl. 21. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
(bocsánat off: hol van waldorf bölcsi?? Érdekelne, köszönöm!)
2021. júl. 21. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!