Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisgyermeked hogy viselte a...

Kisgyermeked hogy viselte a bölcsödébe való beszoktatást, hogy zajlott és mennyi idősen adtad be?

Figyelt kérdés
2012. febr. 13. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
2 évesen adtam be a lányomat, 3 napig ott voltam vele végig beszoktatás miatt, a következő 2 nap délben mentem érte, és utána már ott aludt. De szerencsém volt, első perctől fogva beilleszkedett, megtalálta mindenkivel a közös hangot, és velem nem is foglalkozott. Néha odajött, megmutatta mivel játszik.. Nagyon sokat köszönhetek a nevelőnőknek, hiszen tündérek voltak! Soha egy sirás nem volt!! És az oviba is könnyen ment utána..most 5 éves.
2012. febr. 13. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:

két éves múlt öt nappal.nagyon jól ment.első héten már pénteken ott is aludt.második hét szerdára jutottunk el az egész napra,tehát reggel nyolctól fél négyig.

nálunk fokozatosan szoktatják be a gyerekeket a saját tempójukban.nálunk gyorsan ment minden,mert partner volt a fiam.mivel a házunk mellett van a bölcsi,így nyáron minden nap séta közben megnéztük a gyerekeket,sokat beszéltünk róla,hogy oda fog járni.Így már nagyon várta.

első nap egy órát voltunk az udvaron,én is ott voltam.szépen játszott.másnap kimentem egy órára.harmadnap vittem kilencre és ott volt délig,ott ebédelt.ez volt csütörtökön is,pénteken megmutatták az ágyát.ott akart aludni.egy órát aludt,aztán jöttünk haza.hétfőn úgy volt,mint pénteken,kedden ott reggelizett,szerdán ott is uzsonnázott.

nem volt sok sírás,napközben azért kérdezgetett az elején,de nyugtatható volt.szerencsére imádja a gondozónőjét,és ő is a fiamat,így tényleg engem helyettesít

2012. febr. 13. 21:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.2 és fél éves, 1 hónapja jár oviba (vegyes csoport), az első két hét mesés volt, első nap délig voltunk, másnap ott akart aludni. Ment minden, két hét után egyszer csak sírt, amikor eljöttünk, azóta minden nap sír. Azt mondja, hogy szereti, csak hiányzik neki anya. Aludni is nehezen alszik újabban bent, a dadus és óvónénik szuperek, ringatják, segítenek neki. Reméljük megoldódik.
2012. febr. 13. 22:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia enyem 15 honapos volt mikor elöször ment, itt nem kellet vele bentmaradni elsö nap egy orät volt ott mäsodik nap 2 orät harmadikon delig negyedik nap mär ott is aludt. Nagyon kedvesek vele az ovonenik es a nagyobb gyerekek is. Szivesen megy egy heten csak 3 napot megy mert igy dolgozom. Megviselni nem viselte meg, inkäbb fejlödest lätok rajta. Beszedfejlödes, öltözködes , eves, ilyenekre gondolok. Engem viszont egy kisse megviselt, olyan szivesen maradtam volna vele meg itthon kettesben. De annak örölök hogy olyan kis ügyes päpä päpät int reggelente es megy a kis täskäjäval be a csoportba:)
2012. febr. 14. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt elfelejtettem irni hogy 8- 2-ig van ott.
2012. febr. 14. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsót szeretném megkérdezni, te külföldről írtál? Ha meg lehet kérdezni, melyik országból?

A 15 hónapos mennyire számított fiatalnak a bölcsiben? Általában ott mikor kezdenek bölcsibe járni?

A többi gyerek is így jár, csak fél napra? Úgy értem, általában más anyukák is részmunkaidőben dolgoznak?

Bocsánat a részleges offolásért, de a magyar helyzet nem mindig mérvadó, hiszen nálunk a legtöbb településen kevés a bölcsödei férőhely, nagy a túljelentkezés, ugyanakkor más országokban nincs 2 év gyed ill. 3 év gyes (bár abból úgysem lehet megéni), viszont az sem jellemző, hogy úgy járnak sokan bölcsibe, hogy anyuka csak "papíron" dolgozik, valójában meg otthon van. Úgy annyira nem nehéz 2-3-kor elmenni a bölcsibe a gyerekért.

2012. febr. 14. 14:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia utolso igen en nemetorszägrol irok, itt is ältaläban azokat a gyerekeket veszik be bölcsibe akinek a szülei dolgoznak, hät a legfiatalabb 14 honapos, közben az enyem mär nagyläny az ö 17 honapjäval, Itt amugy a bölcsi csak 3 oräig van nyitva, en reszmunkaidöben dolgozom igy 2 ora utän mär hozom is haza. Többi anyukäk is reszmunkaidöben dolgoznak akikkel eddig beszeltem. Viszont igen itt csak 1 evig jär a gyermek utän penz. (nemtom hogy hivjäk magyarul)
2012. febr. 28. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!