Kisgyermeked hogy viselte a bölcsödébe való beszoktatást, hogy zajlott és mennyi idősen adtad be?
két éves múlt öt nappal.nagyon jól ment.első héten már pénteken ott is aludt.második hét szerdára jutottunk el az egész napra,tehát reggel nyolctól fél négyig.
nálunk fokozatosan szoktatják be a gyerekeket a saját tempójukban.nálunk gyorsan ment minden,mert partner volt a fiam.mivel a házunk mellett van a bölcsi,így nyáron minden nap séta közben megnéztük a gyerekeket,sokat beszéltünk róla,hogy oda fog járni.Így már nagyon várta.
első nap egy órát voltunk az udvaron,én is ott voltam.szépen játszott.másnap kimentem egy órára.harmadnap vittem kilencre és ott volt délig,ott ebédelt.ez volt csütörtökön is,pénteken megmutatták az ágyát.ott akart aludni.egy órát aludt,aztán jöttünk haza.hétfőn úgy volt,mint pénteken,kedden ott reggelizett,szerdán ott is uzsonnázott.
nem volt sok sírás,napközben azért kérdezgetett az elején,de nyugtatható volt.szerencsére imádja a gondozónőjét,és ő is a fiamat,így tényleg engem helyettesít
Utolsót szeretném megkérdezni, te külföldről írtál? Ha meg lehet kérdezni, melyik országból?
A 15 hónapos mennyire számított fiatalnak a bölcsiben? Általában ott mikor kezdenek bölcsibe járni?
A többi gyerek is így jár, csak fél napra? Úgy értem, általában más anyukák is részmunkaidőben dolgoznak?
Bocsánat a részleges offolásért, de a magyar helyzet nem mindig mérvadó, hiszen nálunk a legtöbb településen kevés a bölcsödei férőhely, nagy a túljelentkezés, ugyanakkor más országokban nincs 2 év gyed ill. 3 év gyes (bár abból úgysem lehet megéni), viszont az sem jellemző, hogy úgy járnak sokan bölcsibe, hogy anyuka csak "papíron" dolgozik, valójában meg otthon van. Úgy annyira nem nehéz 2-3-kor elmenni a bölcsibe a gyerekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!