Igényelt már vki kisgyermekének személyit?
Én utánanéztem, és nem kötelező. A "figyelmeztetés", mint eljárásjogi kategória, nem létezik. 2009. óta LEHETŐSÉG, hogy 14 év alatti állampolgár is kérjen személyazonosító igazolványt, feltéve, ha ehhez mindkét szülője/törvényes képviselője hozzájárul. Erről a kérelem benyújtásakor is nyilatkozni kell. Ha kötelező lenne, nyilván nem kötnék szülői beleegyezéshez.
Amúgy jgász vagyok, és anyuka, 3 hós babával (akinek van személyije).
Az ominózus idióta cikk:
"0 – 12 éves korig a kiskorú személyes megjelenése nem kötelező."
Nem tudom, hogy képes valaki ekkora baromságot írni. Egyrészt, helyben készített digitális fotó kerül a személyibe (a cikk úgy szól, h vinni kell képet a gyerekről). Akor ilyen alapon lefényképezek valakit az utcán, és majd az a képet teszik bele a személyibe? Tehát bárki bármikor hamisíthat szemlyit? Egyszerűen hihetetlen, hogy mekkora baromságok vannak oda írva.
Remélem, azért nem én vagyok az egyetlen, aki elgondolkodik, ha valamit olvas, mielőtt vakon elhinné....
A válasz írója 88%-ban
hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának
időpontja: ma 08:07
előtted író vagyok, és igen utána néztem. Személyesen az okmányirodában, és nem kötelező! Úgyhogy te ne nyiss vitát! Nem kéne annyi mindent elhinni, amit a neten látsz és olvasol. Az egy virtuális világ, menj néha ki a való életbe és járj utána a dolgoknak személyesen!
Aztán mégis miért lenne kötelező?????
Rendőrbácsi igazoltatni fogja a babámat, mert nincs bekötve a babakocsiban??? Felfogtad, hogy okmányirodában mondták pár napja, hogy nem kötelező! Majd elviszlek magamal és meghallgathatod őket, jó? Nem kell mindent az ismerősöknek sem elhinni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!