Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igényelt már vki kisgyermekéne...

Igényelt már vki kisgyermekének személyit?

Figyelt kérdés
mi kell hozzá, mennyibe kerül, meddig érvényes?
2010. aug. 27. 19:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező!
2010. aug. 28. 00:14
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó válaszoló,ne nyiss vitát,biztosan tudom,hogy kötelező.Utána néztél?
2010. aug. 28. 08:07
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Én utánanéztem, és nem kötelező. A "figyelmeztetés", mint eljárásjogi kategória, nem létezik. 2009. óta LEHETŐSÉG, hogy 14 év alatti állampolgár is kérjen személyazonosító igazolványt, feltéve, ha ehhez mindkét szülője/törvényes képviselője hozzájárul. Erről a kérelem benyújtásakor is nyilatkozni kell. Ha kötelező lenne, nyilván nem kötnék szülői beleegyezéshez.

Amúgy jgász vagyok, és anyuka, 3 hós babával (akinek van személyije).

2010. aug. 28. 08:22
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, még csak annyi, hogy hivatalos ügyekben nem egy ócska weboldalról informálódjunk már (nem ez, hanem amit az egyik válaszadó belinkelt), hanem vagy nézzük meg a jogszabályt (magyarorszag.hu), vagy legalább hívjuk fel az okmányirodát. Szerintem sok fölösleges kört meg lehet így spórolni.
2010. aug. 28. 11:45
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Az ominózus idióta cikk:

"0 – 12 éves korig a kiskorú személyes megjelenése nem kötelező."

Nem tudom, hogy képes valaki ekkora baromságot írni. Egyrészt, helyben készített digitális fotó kerül a személyibe (a cikk úgy szól, h vinni kell képet a gyerekről). Akor ilyen alapon lefényképezek valakit az utcán, és majd az a képet teszik bele a személyibe? Tehát bárki bármikor hamisíthat szemlyit? Egyszerűen hihetetlen, hogy mekkora baromságok vannak oda írva.

Remélem, azért nem én vagyok az egyetlen, aki elgondolkodik, ha valamit olvas, mielőtt vakon elhinné....

2010. aug. 28. 15:13
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 88%-ban

hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának

időpontja: ma 08:07

előtted író vagyok, és igen utána néztem. Személyesen az okmányirodában, és nem kötelező! Úgyhogy te ne nyiss vitát! Nem kéne annyi mindent elhinni, amit a neten látsz és olvasol. Az egy virtuális világ, menj néha ki a való életbe és járj utána a dolgoknak személyesen!

2010. aug. 28. 15:20
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Ja nem a netről tudom hanem a való világból.Közeli ismerőseim dolgoznak okmány irodában.Egyik válaszoló,te biztos nem kérdezted meg,vagy idiota válaszokat kaptál.
2010. aug. 28. 17:29
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Aztán mégis miért lenne kötelező?????

Rendőrbácsi igazoltatni fogja a babámat, mert nincs bekötve a babakocsiban??? Felfogtad, hogy okmányirodában mondták pár napja, hogy nem kötelező! Majd elviszlek magamal és meghallgathatod őket, jó? Nem kell mindent az ismerősöknek sem elhinni...

2010. aug. 28. 17:54
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem az ismerőseimtől tudom, hanem abból a jogszabályból, amely a személyi igazolványról rendelkezi. A 168/1999 Kormányrendelet. Mellesleg ez a szakmám is, De ha szerinted kötelező, akkor írd meg annak a jogszabálynak a pontos számát és a paragrafus számát, amely előírja, hogy 14 alatti állampolgár részére kötelező. Az nem érv, hogy valami iserősöd hol dolgozik, mert Magyarországon nem ennek alapján működik a közigazgatás, hanem a jogszabályok alapján.
2010. aug. 28. 20:30
 20/26 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó,ird meg a jogszabályt.Vagdalózhattok itt minden félével.Jogszabályokkal,jogászokkal.Attól nem lesztek tisztában a dolgokkal.Mikor kiderül az igazság,egy kicsit majd gondolkozattok el.
2010. aug. 28. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!