Horvátországba szeretnénk menni nyaralni és van egy 19hónapos kisfiam most neki kell utlevél vagy ugye már lehet csináltatni neki is személyit vagy elég az?
Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 09:23
1/10 anonim válasza:
Minden EU tagállamba mehetnek a gyerekek is útlevéllel, szerintem érdemesebb azt csináltatni, ráadásul az ingyen van. Mi is csináltattunk a gyerekeknek, de arra figyelj, hogy két-három hét, mire megjön, tehát kezdd el időben.
2/10 A kérdező kommentje:
én ugy tudom hogy nem eu tag még
2011. jún. 21. 09:32
3/10 anonim válasza:
Kedves kérdező, jól tudod, Horvátország még nem EU tag. Így mindenképpen útlevél kell a kicsinek. (Az EU tagországokon belül kell a személyi.) Mindkét szülőnek jelen kell lennie az útlevél igénylésénél, és az időre valóban figyelj oda, mert hetekbe telik, mire megkapod.
4/10 anonim válasza:
Első vagyok, igazatok van, nem EU tag, szóval marad az útlevél.
5/10 anonim válasza:
A hetekbe telik,enyhe túlzás.Nem tudom ugyan hol laktok,de Bp.-en kb.1 hét.
6/10 anonim válasza:
NEM kell útlevél. Külön megállapodás van Mo. és Horvátország között. Elég személyit csináltatni, ami ingyenes 14 év alatt. Én is személyit csináltattam mindhárom gyereknek.
lsd:
7/10 anonim válasza:
Mivel máshová is mehetünk vele, mi útlevelet csináltattunk, 3 hónaposan jött velünk először Horvátországba. Nekünk azt mondták, az esetleges tájékozatlan horvát határőrök miatt inkább útlevéllel menjünk, ne kelljen magyarázkodni, meg törvényi szabályozást mutogatni nekik.
8/10 anonim válasza:
Ja és egy hétbe se telt az útlevél, nagyon gyorsan kész lett. (Bp)
9/10 anonim válasza:
11:38-as vagyok. Szinte az összes európai országba lehet már menni személyivel. Sokkal olcsóbb, mert nem kell esetleg az egész családnak útlevelet csináltatni. Nálunk ez egy kb. 50.000 Ft--os tétel lenne. Nyilván a határőrök sem hülyék és ismerik az ide vonatkozó jogszabályokat. Nem kell magyarázkodni.
10/10 anonim válasza:
Nem kell Horvátországba útlevél. Elég a személyi, felnőttnek, gyereknek. Igaz, hogy nem eu, de külön egyezmény van.
Elfogadják a határon, muszáj nekik. Ismerik is, ráadásul ez már nem az első, hanem a harmadik nyár, hogy találkozhatnak gyerek-személyivel.
Elsőtől kérdezném: hol ingyenes az útlevél?
mert a személyi az, de az útlevél pénzbe kerül, azt hiszem 2500 Ft és csak 2 évre adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!