Egy egy eves gyerek hogy eli meg, hogyha az anyukanak tavol kell lennie?
Januarba korhazba kell mennem egy honapra. Nagyon anyas a lanyom (most 7 honapos) csak velem alszik el, azt is ugy, hogy a labait rajtam pihebteti vagy belembujik. Anyatejes es kb csak tolem fogad el mas etelt. Nalam tud rendesen megnyugodni.
Hogy tudnam szoktatni ehhez (lehet-e) marmint hogy egy honapig nem tudok mellette lenni? Mi zajlik le ilyenkor benne, hogy eldobtam magamtol?
Semmi halálos nem zajlik le benne, mivel nem dobtad el magadtól…
Pont az ilyen helyzetek miatt hasznos már eleve úgy alakítani az életet, hogy az apával vagy a nagyszülőkkel is el legyen a gyerek.
Túl fogja élni, nem lesz belőle emiatt pszichopata sem depressziós felnőtt később.
Egy éves a lányom, szintén nagyon anyás. De ha nem vagyok jelen, akkor teljesen jól elvan az apjával vagy a nagyanyjával is. Mindkettejüket nagyon jól ismeri, kötődik már hozzájuk, egyértelműen látszik, hogy köztük is különleges a kapcsolat. Egy hónapot mondjuk biztos megérezne, ezt nem tudom, de az biztos, hogy ha addigra vannak, akikben megbízik és akiket ismer, akkor tuti könnyebben viselné.
Kitartást nektek!
Szerintem attól is függ, hogy mennyiben lesz más az élete nélküled. A szokások, a reakciók stb. Ha mondjuk te mindig válaszkész voltál és tudtad ha nyűgös ezt és ezt kell tenned, de ezután esetleg ha apuka nem tudja kitalálni hogy mi a probléma megoldása, és esetleg elkezd kiabálni vagy ingerültebb lesz miatta (ami egy türelmetlen embernél tökre megeshet), vagy sírni hagyják, akkor az igenis nyomot hagy. Olyat, amit nagyon max évek/évtizedekkel később veszel észre, ha egyáltalán észreveszed.
A férjedet meg azt aki vele lesz, tudod felkészíteni, hogy adott szituációban te miket szoktál reagálni. Ezen kívül a lányodnak is folyamatosan vázold, hogy mi fog vele történni. 1 évesen már rengeteg mindent értenek.
7# segitene minden rokon, csak a gyerek nem tul befogado. Ha jo napja van akkor elszorva 1 orat talan elvan massal. De akkor is igenyli a kozelsegem.
Ha egy idegent hivnek segitsegert total kilenne. 2-3hetente atszokott jonni egy baratnom, de nala is uvolt, pedig amig kisebb volt elvolt vele.
Szerintem eltúlzod.
7 hónapos gyerek totál ki lenne ha idegen segítene. Ugyan már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!