Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fuldoklott a baba és leblokkol...

Fuldoklott a baba és leblokkoltam. Más is volt már így?

Figyelt kérdés

1 órája történt, a pici jól van. A babakeksz akadt meg a torkán. Kivettem őt az etetőszékből, amikor láttam, hogy öklendezne/köhögne, de nem tud. Lehet levegőt sem vett. Csak a vállamon tartottam és ütöttem a hátát, de nem erősen. A férjem szaladt oda, hogy a térdemre tegye és ő ütötte ki nagy nehezen belőle a korábban lenyelt falatokat. Jártam babaelsősegélyre és mégsem azt csináltam amit tanultam, egyszerűen leblokkolam, hirtelen úgy véltem ez is csak egy sima félrenyelés, de nem az volt, utólag rettenetesen ijesztő volt.

Ha a férjem nem segít lehet meghalt volna. Vagy elképzelhető, hogy idővel kapcsoltam volna és jól cselekedtem volna? Borzasztóan érzem magam, azóta csak sírok. Úgy érzem megbuktam, mint anya. Mindenki szerint túlféltem a gyereket, mégis ledermedtem és ha nincs a férjem lehet tragédia lett volna a vége.😢

Mással előfordult már hasonló? Hogyan tette túl magát rajta? Túl lehet egyáltalán?

2021. júl. 10. 12:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A kislányom már 10 éves, de kisebb korában sajnos rendszeresen félrenyelt. Először alig 1 évesen, a reszelt almában valahogy volt egy nem is nagy darabka, az ment félre. Már lepergett előttem a legrosszabb: lila volt az arca és csak kapkodott volna levegő után kétségbeesett tekintettel. Annyit tudtam hirtelen tenni, hogy felkaptam a lábánál fogva fejjel lefelé és átrohantam vele a szomszédba, hogy segítsenek, mert itt fog meghalni a kezemben. Isteni gondviselés volt, hogy otthon voltak, ott volt aa nagymama is, aki azonnal átvette, ütögette a hátát, és egyszer csak elkezdett sírni, aztán én is... Ezek után ki lettem képezve babaelsősegélyre, és a továbbiakban már azonnal a megfelelő módszerrel sikerült megoldani. Még 7 évesn is képes volt ezt előadni az almával... közben az évek alatt "kalapáltam" ki belőle sajtot, ribizliszárat is. Egyszer a kisfiam torkáról egy fél kiflit húzott ki a barátnőm, ő hamarabb vette észre és azonnal cselekedett. Sajnos ezek a helyzetek előfordulnak, ne hibáztasd magad.
2021. júl. 10. 23:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Mik vannak:O az én kisfiam műanyagot dugott az orrába nem vettük észre csak , hogy tüsszög.. 1 napig bent volt! Amikor egy nagy orrfujásnál kipottyant egy műsnyag pálca darabja nem is kicsi..sokkot kaptam :O
2021. júl. 11. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!