Fürdetnétek egy újszülött kisbabát fúrott kút vízében?
2 éve fúrattunk egy 60 m-es kutat, ez van bevezetve a házba. Akkor be lett vizsgáltatva, de csak biológiailag, ami szerint nagyon jó minőségű (volt akkor), kémiailag viszont nem nézték. Néhány hónapja elég szagos a víz, és kezdetektől fogva megfogja a fehér kádat, ahol csepeg sárga színű lett a kád. Csak fürdésre, mosásra használom a vizet. Főzéshez, iváshoz nem.
Nemsokára születik a kistesó és nem tudom, hogy merjem e ebben a vízben fürdetni? Bár az 1. babámat fél éves kora óta ebben fürdetem és semmi baja tőle. Na de egy újszülöttet? Szerintetek?
az ÁNTSZ terheseknek és kisgyerekes családnak, ahol van 1 év alatti gyerek, ingyen bevizsgálja. én bementem a helyi irodába, pár nap múlva kijött egy pasi vízmintát venni. neki kellett adnom egy orvosi igazolást arról, hogy babát várok, elvitte a kémcsöveit és kb. 2-3 hét múlva kipostázták az eredményt. ugyanaz az igazolás kell, mint ami az apasági nyilatkozathoz is: X.Y. ennyi hetes várandós, a fogantatás feltételezett időpontja ez és ez, a szülés várható időpontja ez és ez. pecsét.
a mi kutunk nitrátos ráadásul, egyébként kiváló minőségű. így a főzés tesco gazdaságos 40 ft-os ásványvízzel történik, egyébként minden másra a kútvizet használjuk. be van vezetve a házba a hálózati víz is, csak hát a kútból ugye ingyen jön:) és a mosás, fürdés, wc, öntözés elég nagy fogyasztók. a konyhát külön választani pedig nem lehet, úgy vannak a szerelvények.
a babámat is ebben fürdetem pár napos kora óta, semmi baja nem lett tőle. arra mondjuk figyelek, hogy ne kortyoljon bele, de egyébként se örülnék, ha a fürdetős vizet inná.
szerintem nyugodtan fürdetheted benne!
utolsó vagyok
nálunk is van szűrő, de ez csak a fizikai szennyeződést szűri ki, úgy tudom. 15 ezer körül van az ára, évente 1-2 alkalommal kell cserélni a betétjét, ami 2-3000 ft.
a nitrátot sem a szűrés, sem a forralás nem tünteti el, ezért én mindenképpen bevizsgáltatnám, mert jó, ha tudjátok, hogy nitrátos-e vagy sem. viszont a nitrát csak belsőleg veszélye,s vagyis ha a baba azt issza, azzal csinálod a kajáját vagy szoptatás alatt te fogyasztasz ilyen vizet. külsőleg nem árt, fürödni lehet benne.
Akkor ezek szerint fürdethetem majd benne? Arra mindenképpen vigyáznék, hogy ne igyon belőle. Előtte felforralnám.
Ezt az ANTSZ-s dolgot meg meg fogom kérdezni, hogy ha ingyenes lehet megint bevizsgáltatom.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!