Fürdetnétek egy újszülött kisbabát fúrott kút vízében?
2 éve fúrattunk egy 60 m-es kutat, ez van bevezetve a házba. Akkor be lett vizsgáltatva, de csak biológiailag, ami szerint nagyon jó minőségű (volt akkor), kémiailag viszont nem nézték. Néhány hónapja elég szagos a víz, és kezdetektől fogva megfogja a fehér kádat, ahol csepeg sárga színű lett a kád. Csak fürdésre, mosásra használom a vizet. Főzéshez, iváshoz nem.
Nemsokára születik a kistesó és nem tudom, hogy merjem e ebben a vízben fürdetni? Bár az 1. babámat fél éves kora óta ebben fürdetem és semmi baja tőle. Na de egy újszülöttet? Szerintetek?
Én bevizsgáltatnám teljesen a helyedben. Nekünk is van fúrt kutunk, a vize kristálytiszta (elszíneződést sem okoz), mi azzal locsolunk a kertben. A bevizsgálási szakvéleményen rajta van, hogy 3 éves korig nem javallott a fogyasztása, mert súlyos ana..... akármit okozhat (kisfiam szobájában van a papír, és alszik, most nem tudom megnézni mi volt ráírva). Így mi még csak nem is fürdetünk benne, mert óriási magas a nitrát tartalma is.
Szóval szerintem vizsgáltasd be mindenképpen.
Nekünk is fúrott kút van, és onnan jön a víz a kádhoz, wc-hez, mosógéphez. Én kezdettől fogva abból fürdettem semmi bajuk. VAn egy víztisztító-vízlágyító berendezésünk, ahol megszűri a vizet, és vastalanítja, vízkőtleníti is, teljesen biztonságos.
Tehát ha be van vizsgáltatva, meg van szűrve, nyugodtan fürdetheted. Amúgy meg ha a ruhái is azzal a vízzel vannak mosva, akor meg mindegy, úgyis érintkezik a bőrével. DRága mulatság ez a vízszűrő-lágyító, de megéri. egyszer kell beruházni rá.
szerintem ne fürdesd.
anyósoméknál is fúrt kút van be is van vizsgáltatva. lehet át lehet náluk állítani tehát van rendes víz is.
tavaly amikor kisfiam nyolc hónapos volt, kint a kertben a legkisebb gyerekmedencébe fürdött amibe a kútvíz volt engedve. véletlenül megivott egy két kortyot belőle.
utána majdnem negyven fokos láza lett és két napig hasmenése volt.
úgyhogy inkább ne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!