Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen idöközönként mentek a...

Milyen idöközönként mentek a védőnőhöz?

Figyelt kérdés
Kislányommal 7 hónapos korában voltunk védőnőnél csak mert megkapta a 2.Prevenar oltást.Nem volt vizsgálat csak oltás.1 éves koráig nem is kell menni?Vagy csak elfelejtett a védönő??8 hónapos a babám.
2010. aug. 26. 21:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mi 1 hós korától jártunk havonta 1 éves koráig.Utána 15 hó, 18 hós és legközelebb 2 évesen. Náluk ha tanácsadás van, ott van a gyerekorvos is.
2010. aug. 26. 21:34
 2/15 anonim ***** válasza:

Mi minden hónapban mentünk 1 éves koráig és most 2 hó múlva kell mennünk oltásra(14 hónaposra).

Mondjuk nekem elég buzgó védőnőm van:) Az első 2 hónapban hetente mentünk:)

2010. aug. 26. 21:36
 3/15 anonim ***** válasza:
Hát mi minél ritkábban úgy húzom ahogy csak bírom. Végzős orvostanhallgató vagyok, aztán szinte semmiben nem egyezünk..nekem meg jó nagy pofám van. Többi kismami megy havonta, fél éves kora után ritkábban, két hónapos korig hetente mentek úgy emlékszem.
2010. aug. 26. 21:43
 4/15 anonim ***** válasza:
Szia!Minden hónapban kell mennünk és a dokinő is szigorúan mindíg megvizsgálja hogy minden rendben van-e!8és fél hós a kisfiam.
2010. aug. 26. 21:43
 5/15 anonim ***** válasza:
Mi kéthetente járunk, fél évesek vagyunk. Azt hiszem most kezd majd ritkulni háromhetesre, majd havira, és egy év után csak az oltás marad-illetve ha gond van.
2010. aug. 26. 21:46
 6/15 anonim ***** válasza:
1 éves koráig havonta jártunk méreckedni. Most megyünk majd 15 hónapos oltásra, utána majd csak 18 hónaposan viszem.
2010. aug. 26. 22:08
 7/15 anonim ***** válasza:

A gyermek egészségügyi kiskönyv szerint 1-2-4-6 hónaposan kell menni, majd 1 évesen. Ennek ellenére a védőnő mindig mondja nekem, hogy menjünk havonta méredzkedni. De én nem megyek. Minek? Van otthon mérlegem. A gyerek fejlődik, ahogy kell. Nincs kedvem mindig ott tölteni fél napot, ráadásul eddig akárhányszor mentem, mindig ki volt írva, hogy most valami miatt elmarad. Egyszer 2 órát vártam, majd beállított a fővédőnő, és közölte velem (pont mi jöttünk volna), hogy most 1 órát várni kell. Mondtam, hogy akkor hazamegyek. Jó, akkor jöjjek vissza 1 óra múlva. Mondtam, hogy egy nagy fenét, pipálja ki az adatbázisban, hogy megjelentünk. Az már nem az én hibám, hogy nem fogadnak. Utána felhívott a védőnő, hogy a fővédőnő hogy ki volt rajtam akadva, hogy hogy megmondtam neki a magamét. Hát, igen, ezek azt hiszik, hogy az embernek jobb dolga sincs, mint rendelőkben ücsörögni 2 éhes, szomjas, fáradt kisbabával egész nap. Végülis eljött a védőnő, megcsinálta a státuszvizsgálatot háznál.

A héten voltam megint a 6 hónaposan, na mi volt kiírva? Továbbképzés miatt elmarad. Hát, akkor ezt is letudtuk!

2010. aug. 26. 22:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Nálunk a védőnő jön ki, de minek??? Megmérni nem tudja, mérlegem nincs. A dokinál 7 hónapos koráig méregették tanácsadáson (nem ugyanahhoz a védőnőhöz tartozok, aki a körzetes dokinál van - ez is jó nagy marhaság...), de azóta nem hívtak vissza. Oltás ugye nem volt, beteg nem volt. Tápszert íratni szoktam menni, meg esetleg a bőrét megmutatni (néha pöttyös, ekcémás, ezaz), mégse mondta a doki, hogy mérni kellene. Úgyhogy 7 hónaposan mérték utoljára, most 10,5 :D Nem igazán érdekel. Eleven, nem sovány, nem is dagi, eszik mindent, csak nem sokat egyszerre, nem izgat a méregetés. Gondolom 1 évesen csak megmérik. A védőnőnknek meg színét se láttam vagy 2 hónapja. Mondjuk lehet, hogy járt itt, csak nem voltunk itthon, de hát ha nem szól előre :S
2010. aug. 26. 22:24
 9/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a védőnő eleinte kijött, megcsinálta még a 6 hós státuszt is, aztán nem jött többet. Találkoztunk vele többször a sétáink alkalmával, beszélgettünk mindig, szerintem látja, hogy boldogulok. Egyébként nagyon normális, kedves nő, és bármikor volt valami gondom, mindig fordulhattam hozzá csak telefonon keresztül is, és soha nem mondott hülyeségeket.

Majd az egy éves státuszra beviszem kisfiamat a jövő hónapban.

2010. aug. 27. 07:19
 10/15 anonim ***** válasza:
Hozzánk a védőnő szokott jönni havonta.A gyerekorvoshoz pedig mi megyünk havonta.
2010. aug. 27. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!