Van itt olyan, akinek kisebb (<35cm) fejkör mérettel született a babája? Hányadik hétre, milyen súllyal? Okozott később problémát, lemaradást?
Első gyerek (lány) 3300 g/49 cm és 30-as buksija volt, 38+4-re született.
Második (fiú) 38+0-án született 3490 g, 52 cm, 33 cm-es fej.
Mindketten makkegészségesek, arányosak, nekem sincs nagy fejem, de eszem annál több ;).
Egyébként a 30-as fej ellenére is sikerült tokától bokáig szakadnom, ugyanis vákuum kellett.
Köszönöm, megnyugtattatok! 🤗
Nálunk 2600g súly, 51 cm hossz és 31cm fejkör méret volt születéskor, most másfél hónaposan 3300g/34cm fej. De az orvosok riogatnak. Már szétszúrkálták a pici babámat, koponya ultrahang is volt, eddigi vizsgálatokon minden rendben. Erre kitalálták, hogy MR is kell, altatásban...😱 Nem szeretném ilyesminek kitenni feleslegesen.
29 cm-el született a lányom, 37.heten (mellé 49 cm és 2400g volt)
Utana normál statuszon mérték csak a fejkorfogatat, de sosem mondta senki hogy kicsi lenne...
Utolsó vagyok
Megnéztem a kiskonyvben
1 hósan 34
2 hósan 37,5 cm volt a kislányomnak a fejkorfogata
34cm volt a fejkörfogata, 40 hètre született, 51cm ès 2750g volt. Senki nem emlìtette, hogy kevès lett volna.
Mivel riogatnak az orvosok?
Esetleg keveslik a +3 centit, azért vizsgálódnak? Az mindenesetre jó, hogy eddig semmi bajt nem találtak.
Megnéztem a kiskönyvben, születéskor ugye 30 cm, 1 hónaposan 36 cm, 3 hónaposan 38-at mért a védőnő.
Kisfiamnál pedig 33, 1 hónaposan: 37, 2 hónaposan 39.
2-es voltam.
31 cm volt a fejkörfogata születésekor. 3500 grammal és 51 cm-vel született 40+4
Ilyen eszembe se jutott volna, hogy ez probléma lehet. Gyönyörű, arányos és tökéletesen fejlődő kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!