Szebasztián névről mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
2021. jún. 25. 08:54
11/12 anonim válasza:
Magyar fülnek elég szokatlan, és igen, nekem is egyből a kis hableányos rák ugrott be róla 😁 ha nem a rák miatt, akkor A “basz” szótag miatt szerintem rommá fogják csúfolni az iskolában, ha olyan társaságot fog ki, én félnék ilyen könnyen csúfolható nevet adni a gyerekemnek. Persze ha németországban fog nevelkedni akkor ez nem akkora gond.
12/12 anonim válasza:
Kérdező, szerintem nem születtek durva válaszok. Az, hogy többen azt írták, hogy romákra jellemző az ilyen magyarosított névválasztás, csak egy megállapítás, és alá is támasztottad az igazát.
Ha német az apuka, akkor simán adhatod a Sebastian nevet, Magyarországon is így fogják anyakönyvezni, én inkább ezt javaslom, bár nyilván a te dolgod, ha neked a magyarosított változat tetszik.
Nekem is külföldi a férjem, nálam szempont volt, hogy olyan név legyen, ami magyarul is jól hangzik, de külföldön is eladható, így magyaros átíratú nevét biztos nem adtam volna. De mondom, igazából a ti döntésetek, nektek kell, hogy tetsszen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!