Melyik név tetszik jobban?
A kérdést azért tettem fel, 25hetes terhes vagyok, lányt várunk.
Ez a 2 név tetszik, 1 nevet kap mindenképp.
Így leírva a Noémi tetszik jobban, a Viktória kevésbé.
Viszont becézve a Viki szerintem sokkal szebb, mint pl a Noncsi. Ezért nagy a dilemma
Nekem is van mind a 2névhez ismerős.
Becenévnek a Viktóriára csak a Vikit ismerem.
Noéminél meg a Noncsi, Nonó amit eddig hallottam.
Azt valaszd amelyik név teljes formájában jobban tetszik. Becézni bárhogy lehet, az majd csak jön. Lehet nem is a nevéből.
A mi lányunknak azt mondták a nevére hogy nem lehet becézni. Azóta ezer meg egy beceneve van. 😄
A Noncsi tényleg furán hangzik de becenevet adhatsz neki bármit :) mi is olyan beceneveken hívjuk a gyerekeket sőt egymást is hogy rá nem jonnel az igazi keresztnevre.
Vannak akik meg kifejezetten becenev-ellenesek.
Én a Noemire szavaztam, anno én is gondoltam erre a névre :)
A becézés nem arról szól, hogy ugyanaz a név rövidebben, esetleg hozzá bacva egy -ka.
A Noéminek is ki lehet találni rengeteg becézést, az egyik tetszhet.
Ismerősöm Nonó, de a Noémi lehet Émi is, Noni, Mémi, Mimi bármi ami tetszik.
Igazatok van, nem a becézés a mérvadó.
Fiunk is pl Bendegúz (megoszló név, mi imádjuk, nem kérem véleményezését).
Iszonyu sokan Bendinek hívták az elején. Na ettől falra másztam. Undorító ez a becézés. Beni. Ennyi. De én 90%ban Bendegúznak hívom, mert így szép szerintem.
Vagy masik példa, az öcsém. Roland. Ugye a Roli a becézese, szép. De mikor kicsi volt, elnevezte magát Puminak. 12éves, a mai napig így hívja a család, közeli barátok.
Vagy egy utolsó példa, ismerős, Viktória. Mint írtam, a Viki nagyon tetszik. Na őt mindenki Iki-nek becézi ettől feláll a szőr a hátamon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!