Hány hónapos kortól egyszerű az élet a babával?
Jézusom, neked a kutyázás fontosabb, mint a gyereked? Meg fárasztó? Mire számítottál?
Neked nagyon korai volt még ez szerintem…Az a szerencsétlen kisbaba nem kedvtelésből sír, valamit jelez vele. Vagy szerinted téged akar csak idegesíteni?
Pedig az elsőnek igaza van. Egy 6 hónapos nem tud hisztizni, ezek szerint nem jó a napirendetek.
Az enyém ha sírt, akkor adtam neki tápszert, ha álmos volt, hagytam elaludni.
De arra én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy evés előtt miért kell húzni az időt…
Korai volt még ez a gyerek vállalás neked úgy tűnik..
Most jön a neheze,de már egy 6 hónaposnál kidőlsz? :D
Alapvető kérdés: Nincs eü gondja? Nem vitted mondjuk orvoshoz,hogy mi lehet a gond? Lehet hogy valami olyan fájdalom a sírás alapja amit észre se vettél.Pl fül,szem,belső fájdalmak.
1.Miért nem adsz neki akkor enni ha éhes? Te is ordítanál,ha beszélni képtelen lennél és a felnőtt akire bíztak b*szik oda figyelni az igényeidre.Ha éhes etesd,meleg van úgyhogy ha szomjas itasd is.Minél többször.
2.Ott a kutya,menjetek sétálni.Nyílván nem a nagy melegben.Kora reggel (úgyis korán kelsz,nem?),alvás és fürdés előtt.
3.Ha tudod hogy már etetés és fürdetés előtt ordít LOGIKUS HOGY ELŐRÉBB HOZOD LEGALÁBB AZ EVÉST NEM? hát jó asszony,alighanem hamarabb fárad el és hamarabb lenne igénye az alvásra te meg kitolod X ideig az evést és fürdést teljesen feleslegesen.
Az én 18 hósom most 18(!!) órakor fekszik le aludni a megszokott 20 óra helyett.Miért? Mert hamarabb elfárad és így esik neki jól.
Tény és való,hogy reggel helyette 6-9 közt kel,de ha megpróbálnám ráerőltetni a 20:00 órás alvást csak magamnak okoznék kellemetlenséget.
Van az a pont amikor egy baba már ahhoz is túl fáradt és kimerült,hogy elaludjon.Így csak sír,ordít ameddig csak van ereje.Fáradt,pihenne,de nem megy.Kifejezi..
4.Mit csinál? Egy 6 hós már azért forgolódik,gurul,jó esetben csúszik-kúszik és ülni próbál.Mozgatod,fárasztod,foglalkozol vele eleget,van lent a padlón mozogni vagy csak be van b*szva a kiságyba? Most kezdődik a felfedező korszak,ha hajtja a kíváncsiság de semmi érdekes nincs és te is csak savanyú képpel várod hogy elszórakoztassa magát akkor az..megint csak sírás.Unatkozó sírás.
Nagyon sok dolog van ami miatt egy baba sokat sír,főleg ha eleve sírósabb mint a többi.Gyakorlstilag tényleg mindenért.Ha ráhagyod azért sír,ha nem hagyod rá akkor azért.
Nekem igazából nehéz nem volt sosem.Elég lazán kezeltem mindig is a gyermek dolgait,de talán mert fiatalabb vagyok.(nem előny,nem hátrány,csak TALÁN).mielőtt megszületett a babánk is volt hogy hajnal 4-6-ig fent játszottam.Majd 4 óra alvás után elmentem dolgozni.
Nem okozott nehézséget így 3-4 óránként kelni a babához.De a mai napig nem is zavar az sem,ha éjfélig akár fent van mint tegnap.
Egyszerűen túl meleg volt,hiába volt 7 ablak nyitva.Teljesen le nem öltöztettem,mert féltem hogy reggelre lehül a szoba és megfázik.Így megvártuk ameddig hül a ház,addig eljátszottunk az ágyon.Addigra jól el is fáradt.Elaludt,aludtunk ma is 11-ig cserébe.
Lazán kell a gyerekekhez állni (SZERINTEM) különben magadnak csinálsz poklot az életedből.és persze a gyereknek.
Egy mindig fáradt,rossz kedvű,semminek nem örülő,nem vidám anyukától nem származott sosem boldog gyerek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!