Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítene nekem valaki iker...

Segítene nekem valaki iker neveknél?

Figyelt kérdés

Nem tudni hogy fiú-fiú,lány-lány,vagy fiú-lány ikrek lesznek e,de az biztos hogy ikrek lesznek!

Van pár kedvencem:

-Gellért

-Péter

-Balázs

-Vince

-Aurél

-Luca

-Adél

-Róza

-Anna

-Kitti

Nyitott vagyok új nevekre,és mindenképpen két nevük lesz.(két keresztnév)

2021. jún. 13. 20:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Adél-Róza

Róza-Balázs

Balázs-Péter

2021. jún. 17. 11:08
 12/19 anonim válasza:
51%
Ádi-Roli
2021. jún. 19. 16:03
 13/19 anonim válasza:

így hívják az ikeröcséimet

2021. jún. 19. 16:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Gellért-Luca,Kitti
2021. jún. 20. 18:26
 15/19 anonim válasza:

a Gellért,Vince,Aurél hiába teszik,a gyereknek valszeg nem fog tetszeni,ez a Rózára is vonatkozik,illetve a dupla név sem előnyös nekik.De amelyik név szerintem elég modern:Alex,Bence,Bálint

lányoknak:Zoé,Szófia,Viktória

2021. jún. 25. 21:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Lány-lány két keresztnévvel:

Anna Róza és Adél Luca

Fiú-lány

Luca Adél és Vince Aurél

Szerintem arra figyelj, hogy az Adél-Aurél ebből ugyan romantikusan egybecseng, de sosem fogják hallani, kit hívsz, úgyhogy ne ez legyen az első nevük...

Fiú - fiú:

Ha fiúk mindketten, akkor biztos nem adnék az egyiknek két hagyományost, a másiknak két különlegesebbet, inkább egy ilyen egy olyan mindkettőnek, illetve az a név, amin hívjátok, az is fura, ha az egyik különleges, a másik meg hagyományos, ezért vagy előre, vagy hátra: Pl. Gellért Balázs és Vince Péter

De persze a vezetéknéven is sok minden múlik, hogy hogy hangzik, mi lesz így a monogramja, stb.

Meg pl a szótagos rövidített nevet érdemes kipróbálni: Péter és Lóránt pl PéLó stb... automatikusan gúnynév lesz, egy gyerek előbb-utóbb észreveszi.

Ugyanezeket persze a vezetéknévvel együtt is, és ékezetek nélkül is, ahogy az email címben lehet.

A "közös nevüket" is érdemes megnézni, mondjuk egy GEllért mellé nehogy véletlenül egy CIntia tesó kerüljön :D

Sok örömet hozzájuk!

egy ikres anyuka :)

2021. júl. 1. 15:11
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!

Fiú-lány lesz,nagyon boldog vagyok!

A Gellért-Luca kombón gondolkoztam a napokban.

Bár a Gellért egyre kevésbé tűnik jó ötletnek, a vezetéknév chat-ta végződik, és a t-k zavaróak.

A kislánynak most van egy top 3:

-Luca Zoé

-Adél Lelle

-Júlia Viktória

A kisfiúnak:

-Gellért Balázs

-Vince Simon

-Bálint Péter

Viszont,így hogy már kevesebb mint fél év (4 hónap) van hátra,a férjem is beszállt. Mit ne mondjak,nagyon eltérőek az ötleteink!

Az ő kedvencei:

-Marcell Konrád

-Boldizsár Ádám

-Barnabás Leó

-Abigél Ágnes

-Nadin Veronika

-Nadin Anilla

(nagyon ragaszkodik a Nadin névhez)

Gondoltam arra,hogy a kettőnk ötleteit keverjük (pl. Boldizsár Vince-Nadin Luca)de nem tudom.

Ti adnának ezeket a neveket?

2021. júl. 2. 11:41
 18/19 A kérdező kommentje:

Azt el is felejtettem,hogy már a családunk többi tagja is beszállt a válogatásba,köztük a hamarosan hat éves fiunk is. Amikor ő született akkor az anyósom és én döntöttünk (Gergely Máté lett) amit az én anyám és nagynéném nagyon sérelmezett. Így most ők kérnek “szót”. Az anyám azt javasolta,hogy az édesapámról nevezzük el a kisfiút,mivel a halála évfordulójára vagyok kiírva. Az anyósom és apósom is készítettek egy hármas listát,a nagynéném,anyukám szintén. A bátyám azt szorgalmazza egy nevük legyen csak,de furcsán nézne ki hogy a nagyobbnak két neve van.

Anyukám-nagynéném együtt:

-Ajsa Klára -Botond Benedek

-Lilla Luca -Bálint Igor

-Boróka Anna -Bulcsú András

Anyós-após:

-Róza Alíz -Márk Tamás

-Eliza Terézia -Leó Péter

-Izabella Anna -Tamás Ferenc

Szerény véleményem szerint egyik rosszabb mint a másik,de kiváncsi vagyok mások véleményére is!

2021. júl. 2. 12:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Én csak a te és a férjed neveit nézném, senki másnak nincs bele szólási joga, ha megsértődik, ha nem. Vagy remélem, akkor te is bele szólhatsz a tesó gyereinek neveibe. Anyud meg már kiélhette ezt minimum 2x is....

Na, de a lényeg, hogy mivel neked a Luca párodnak a Nadin tetszik nagyon, így nem lenne kérdés számomra és a kislány Nadin Luca lenne.

A fiúnál egy név sem egyezik nálatok, nem emeltetek ki egyet sem, így én a kislány nevéhez nézném. Szóval egy modernebb és egy klasszikusabb nevet adnék.

Pl:

Leó Gellért

2021. júl. 4. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!