Mennyi esély van arra hogy a gyerekünknek zöld vagy kék szeme legyen? Így,hány százalék esély van arra hogy valahogy mégis barna szeme lesz?
Figyelt kérdés
Anyuka zöld szemű
Apuka kék
Az apuka anyjának barna, az apjának pedig kék
Az anyuka anyjának barba az apjának kék szeme van
2021. jún. 13. 14:59
11/15 anonim válasza:
Barna szemű nem lehet, mert a barnáért felelős gén a legdominánsabb, szóval azt nem tudnátok recesszíven hordozni.
A százalék az anya genotípusától függ.
Ez alapján gondolom ki tudjátok számolni mindkét eshetőségre:
A tiétek pont hogy nem egy kivételes, hanem egy egész gyakori eset. Pláne ha mindkét szülő heterozigóta barna és zöld nincs a képletben.
12/15 anonim válasza:
Üzenem a 60%-os lepontozónak, hogy attól, hogy nyomogatja a pirosat, az öröklődés törvényei még nem fognak megváltozni.
13/15 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit. Köszönöm mindenkinek a válaszát!
UI: Azért mert én vagyok a kérdező, bárki nyomhat a pirosra, és értékelheti nem csak én.
2021. jún. 13. 19:51
14/15 anonim válasza:
Apja szeme kék, enyém zöld, a kisfiunk kék szemű lett.
15/15 anonim válasza:
Kérdező! Szerintem senki nem állította, hogy te nyomod a pirosat, tudjuk, hogy bárki lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!