Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is csalódott a férjében...

Más is csalódott a férjében gyerekvállalás után?

Figyelt kérdés

Majdnem 10 éve vagyunk együtt és mindig nagyon jó volt a kapcsolatunk, ráadásul a rokongyerekek is nagyon szeretik, úgyhogy azt hittem, szuperapa lesz. Olyan típusnak ismertem meg.

A babánkat is várta, velem volt a szülésen és az első pár napban úgy részt is vett a dolgokban. Aztán azóta ez a dolog szépen elhalt...

Felkel, kijön a szobából, 5 percet motyog meg mosolyog a gyereknek és ennyi, ha nem szólok rá néha, hogy foglalkozzon már kicsit a gyerekével, akkor talán egész nap fel sem venné 5 percre. Pelenkát kb. heti 3 alkalommal cserél, mikor szólok, hogy ideje lenne. Szerettem volna, ha ő fürdeti, hogy legyen egy közös programjuk, de mindig morgott, hogy aj, már megint fürdeti kell, pedig pár perc az egész, úgyhogy már meg se kérem, inkább megcsinálom.

Én is megkaptam múltkor, mikor hazajött és volt egy kis kupi a konyhában, hogy mit csináltam egész nap aznap is....?? Pedig viszem a gyereket, a háztartást, a kertet, dolgozom is baba mellől heti pár órában, mikor tudok, mert alszik. Ha rossz éjszakánk van, hétvégente sose venné át a kicsit reggel, hogy én is pihenhessek kicsit.

Nagyon csalódott és szomorú vagyok. Persze, értem én, hogy egy apuka nem kötődik úgy a gyerekhez az első pár hónapban, mint egy anyuka, de azért ennél többet vártam, meg se gondoltam volna, hogy rá kell szólni, hogy ugyan foglalkozzon már kicsit a saját gyerekével :/

2021. jún. 9. 18:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%

Én pozitívan csalódtam. A terhességeim alatt elég nehezen fogta fel, hogy most nem megy minden úgy, mint baba nélkül (két pokoli terhességem volt).

A takarításból korábban is kivette a részét, ő mos mindig, ha kell porszívóz, az első terhességem óta ő főz, mert kiderült, hogy jól megy neki, és számára kikapcsolódás is.

A nagyobbik lányunk lassan 4 éves lesz, a kisebbik 3 hónapos, mindkét gyereket a kezdetek óta ő fürdeti minden nap. Viszi a nagyot orvoshoz egyedül, ha én nem tudok menni, játszótérre mennek, olvas neki mesét, együtt sütnek sütit, stb., és ez meg is látszik a kapcsolatukon. Mikor megszületett a baba, egy percig nem aggódtam azon, hogy mi lesz velük otthon nélkülem. Pelenkázni ő sem pelenkáz, éjszaka sem kel a babához, de nem is várnám el, este így is mindig a férjem fekteti le és altatja el.

Sógorom is hasonló, mint a férjed. Náluk van egy két éves és szintén egy három hónapos baba, de ott szinte mindent anyuka csinál, a férje nem nagyon veszi ki a részét a babából, max elviszi a nagyobbik lányt játszóra, de látszik, hogy az anya totál el van fáradva, és nagyon kéne neki a segítség, de totál egyedül van. Nagyon szomorú ez, mert az ember nem így képzeli el ezt az időszakot.

Mindenképpen próbálj vele beszélni, mert ez így gyorsan hazavágja a kapcsolatotokat. Amúgy nem tudom, mire gondolt, mikor terhes voltál. Megszületik és felrakjátok a polcra, mint egy játékbabát? Nagyon sok meló van egy gyerekkel, ha jól akarjátok csinálni, és elég gáz, hogy ilyen hamar megunta. Mondanám, hogy hagyd vele reggeltől estig, de én nem merném így otthagyni vele, max néhány órára.

2021. jún. 9. 22:26
 12/15 anonim ***** válasza:
43%
Nem csalódtam, pontosan olyan gondoskodó és aktív apja a lányainknak, ahogyan számítottam rá. 😊
2021. jún. 10. 01:57
 13/15 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk is hasonló volt. Mennyi idős a gyerek? Nekünk változott pár hónapos kortól.
2021. jún. 10. 06:09
 14/15 anonim ***** válasza:
49%

Le is írtad a problémátokat.

“ Persze, értem én, hogy egy apuka nem kötődik úgy a gyerekhez az első pár hónapban, mint egy anyuka”

Te is csak másodlagos szülőnek tekinted őt, pedig normális férfi ugyanúgy odavan a gyerekéért, ugyanúgy mindent megtesz érte, foglalkozik vele, ellátja. Ezt a mentalitást - hogy ő CSAK az apuka - kéne mindkettőtöknek elfelejteni. Tessék leülni és megbeszélni, hogy Laci, többet vártam, úgy érezem egyedül nevelem a gyereket és téged nem is érdekel, pedig egy apuka ugyanolyan fontos a gyereknek mint egy anyuka.

2021. jún. 10. 07:49
 15/15 anonim ***** válasza:
70%

És ne mondd, hogy eddig nem tűnt fel hogy nem apa-típus?

Én imádom a páromat, de gyereket eszem ágában nincs vele vállalni, mert ismerem! őt és tudom, hogy ha szeretné is a gyereket, ezer más dologgal foglalkozna inkább, mint vele.

2021. jún. 12. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!