Miért ilyen vadállat a fiam? Normális egyáltalán?
Szia. Ne ess kétségbe! Dadus módszer!! Még nevelhető, de 6 évesen már nem.
Amikor üt, vagy mar, akkor erősen megfogod a két kezecskéjét, eléguggolsz, és nagyon határozottan mondod neki, hogy NEM!! Addig csinálod ezt, amig tényleg megérti, hogy nem!! Ha kell, picit szorítsd meg a kezét határozottan, hogy mindneképp rád nézzen, és érezze a súlyát annak, amit mondasz neki. Lányom szintén 2 éves, nem vad, de vadul néha (múltkor arcul csapta a barátnőmet kétszer egymás után játékból), ugyanezt csináltam vele. Meglepő módon nem csinálja azóta. :)
Az én kisfiam is ugyanilyen... tiszta karomlás a kezem, lábam... nem tudom, mit tehetnék... anyu szerint neveletlen, de nem az. Ha valami nem úgy van, ahogy ő azt elgondolja, rángat, csapkod, rúg, harap, karmol... És kegyetlen hisztis. 21 hónapos. És még nem beszél...
Én amikor ilyet csinál, megfogom a kezét erősen, és elmagyarázom, hogy ez fáj nekem... de nem akar tudomást venni róla...
Ezeket kéne elmondanod a védőnőnek vagy a gyerekpszichológusnak. Ez már nem az a kategória, amit el lehet intézni egy mosollyal, hogy mindegy gyerek más...
A gyereket nem trauma érte, hanem valami miatt frusztrált. talán mert épp állandóan vele vagytok és körülugráljátok. 2 éves korban már igénye van a tágabb, családon kívüli szocializációra is-ez is indukálhatja az agresszivitást. Ezt egyedül nem fogod tudni megoldani és nem is normális, úgyhogy légy szíves, szakemberrel konzultálj mihamarabb, akinek részletesen beszámolsz a gyerek viselkedéséről. Fontosnak tartom jelezni, hogy ha nem lépsz, azzal a gyereknek ártasz a legtöbbet-laikus rögtön arra fog gondolni, micsoda "rosszul nevelt" gyermek ez és ez súlyosan megnehezítheti a kicsi közösségbe való beilleszkedését.
Pedagógus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!