Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egesz nap beszelni, narralni...

Egesz nap beszelni, narralni a tevekenyseget a fel ev koruli gyereknek?

Figyelt kérdés

Ti egesz nap beszeltek a fel ev koruli gyerekhez mindig mondjatok, hogy epp mit csinaltok, vagy mi micsoda?

Vagy van, amikor hagyjatok mert elvan kicsit magaval?

Vagy van olyan gyerek ebbe a korba, amelyiket par percnel tovabb le lehet foglalni?

2021. jún. 2. 11:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az en fiam fel eves, halistennek nagyon jol eljatszik a foldon... Epp most is forgatgatja, tanulmanyozza a babakonyvet.. En az agyrol nezem, pihenek, neten keresek epp paplanhuzatot neki :D ő közben kuszik, negykezlab tolat, neha kozbeavatkozok, vagy mondom hogy azt nem esszuk meg, ő sikongat ezerrel :D ha eljatszik, hagyom...de en is neha belapcsolodok, mondoka stb de nem jaratom a szam egesz nap azert... Ha mar nagyon nyügi es epp. Mosogatok, fozok mindig elbolondítom a dumaval, tapsolok, enekelek.. A csettintés jön be neki a legjobban :D
2021. jún. 2. 16:25
 12/20 anonim ***** válasza:
52%

9-es: és akkor ez hogy van elképzelve, 2 éves koráig csönd vagy minimális kommunikáció, és amikor betölti a 2-t, hirtelen elkezdesz hozzá 0-24-ben beszélni? :DDDD érdekes elmélet.

kérdező: olyan egyensúlyt tarts fent, ami neked is jó, erőltetett ne legyen, de azért magyarázhatod neki a dolgokat, mert a beszédfejlődésre is hatása van és igen, arra is, hogy értse, mi történik. mint ahogy nyilván azt is mondod neki, amit csinálsz vele (pl. pelenkázáskor - most leveszem a pelust, megtörlöm a popsidat, stb.). szerintem azért is fontos a kezdetektől a lehető legtöbbet kommunikálni a babával, mert a szülőnek se automatizmus, így viszont rövid idő alatt természetessé válik.

2021. jún. 2. 20:30
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

12es!

Neeem :)

Csak azt akartam írni, hogy egy 6 hónapos gyereknek még felesleges MINDENT narrálni. Mert nem érti meg.

Az anyós félelme meg vicc kategória.

2 évesen kell nagyjából (!) tudnia a dolgokat, de még akkor is téveszthet. Addigra meg kinyílik a gyerek értelme annyira, hogy a mindennapokban megtanulja, amit meg kell.

Példa:felismeri a csapot, hogy ott kell kezet mosni.

2021. jún. 2. 21:02
 14/20 anonim ***** válasza:
26%

13

Bocs, de honnan fogja megérteni később, ha csak arról beszélsz neki, amit MÁR megért?

Szerintem , amikor/ha néz a gyerek valamit, valakit, hogy mit csinál, akkor mondani kell neki, hogy éppen mi van, mit csinál, akit néz.

Mert a nézésével kérdez, szóval nem tud kérdezni, de kiváncsi, akkoris.

2021. jún. 3. 18:16
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A 9/13-as NEM azt írta, hogy CSAK ARRÓL beszéljen az ember a gyerekkel, amit MÁR megért!

Arról volt szó, hogy a gyereknek egyrészt nem kell egész nap folyamatosan közvetíteni, mikor mit csinál a szülö, másrészt meg a gyerek nem ettöl tanul meg dolgokat, hanem attól, amikro a szülö a gyerekkel foglalkozik, vele, neki beszélget - nem pediug csak úgy a vakvilágba.

2021. jún. 3. 18:27
 16/20 anonim ***** válasza:
15! Köszi! Végre valaki megérti,amit írok.
2021. jún. 3. 18:29
 17/20 anonim ***** válasza:
61%
Szivesen, sokan nem képesek szöveget értelmezni!
2021. jún. 3. 20:31
 18/20 anonim ***** válasza:

15-ös, szerintem a 13-as nem arról beszélt, hogy azt kell narrálni, hogy a SZÜLŐ mit csinál. az is érdekes, de főleg azt kell elmagyarázni a babának, hogy Ő MAGA mit csinál! (igen, fölemelted. igen, elgurult. az ott a kék autó. begurult az ágy alá. ügyesen fölemelted a kis labdát egy kézzel, látod, ha elengeded, pattan a földön. stb stb stb)

12-es voltam

2021. jún. 3. 20:59
 19/20 anonim ***** válasza:
Azt sem kell - habár ennek több értelme van - a gyereknek szüksége van arra is, hogy egyedül próbálkozzon, arra tudjon koncentrálni és nem kell mindig kommentálni. Néha igen, de csak az idö egy részében.
2021. jún. 3. 22:51
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor pofázok a gyerekhez, ha épp velem foglalkozik. Ha nem figyel, akkor minek beszéljek?
2021. jún. 4. 02:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!