Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves gyermeketek,hogyan...

Másfél éves gyermeketek,hogyan viszonyul a nagyszülőkhöz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Picit hosszú lesz,de szeretném ha segítenétek

Van egy másfél éves kislányunk

Férjem szüleivel,apósomékkal vannak problémánk,vagy lehet csak mi reagáljuk túl? Ebben kérjük a segítségeteket

Apósomék nevelőszülők,5 nevelt gyermekük van

Mi városban lakunk,ők 7 km távalobb,egy kis faluban

Anyukánk velünk van,hálIstennek,nagyon jó viszonyban vannak a férjemmel,rengeteget segít anyukám,ha el kell mennünk valahova,akkor nyugodt szívvel arra az 1-2 órára itthon hagyjuk a kislányunkat

Már akkor éreztem,hogy valami van,mikor bejelentettük,hogy jön az unoka,abszolut nem örültek neki apósék,semmi reakció nem volt

Nem vártam,hogy a nyakunkba boruljanak,de egy kis mosolyt,elvárna az ember

Mikor megszületett,hazahoztuk a kislányomat bejöttek megnézni

Mondták,hogy mostmár gyakrabban fognak jönni...

Jött a férjem keresztanyja is,meglátogatni a kislányunkat,és megsértődtek,hogy mire fel jöttek?!

Fel sem hivtak az első pár hétben,hogy hogy van az unoka,esetleg a férjemtől kérdezték

Teltek a hónapok,jött a virus is

Nem nagyon mászkáltunk sehova,de apósékhoz többször átmentünk

De amikor átmentünk,állandóan csak a nevelt gyermekek voltak a fő téma,hogy mit vettek nekik,mit csináltak,hogy mi van az oviban,suliban stb.

Teljesen közömbösen viselkedtek a kislányommal,szia babuci,szép vagy,és ennyi,nem is akarták megfogni,mint más nagyapa,vagy nagymama..

1 éves szülinapja volt a kislányunknak,meghivtuk őket ebédre,mert ugye az egész 2020 év a virusról szólt,szerettünk volna egy ebéddel "kedveskedni" amire az volt a válasz,hogy ők nem csináltak a gyerekeiknek még tortát sem,sem ebédet,hogy ők annyira ezt nem akarják...nem akarják tartani az unokájuk szülinapját

Én teljesen kiakadtam,és nem az ajándékról van szó,hanem abszolut semmit nem akarnak,nem akarnak semmiben részt venni, ami az unokájukkal kapcsolatos...

Azóta is ez van,ha kimegyünk anyóshoz oda sem megy,nem beszél hozzá anyósom,csak nézi,a kislányom fél tőle,nem is akar közeledni

Más idegenekkel,akiket soha nem látott,odamegy hozzájuk,mosolyog,játszik velük,nah anyóssal semmi kontaktja nincs,após meg nyomul,néha kiveszi a kezemből,és sirásra áll a szája...

A nevelt gyerekekkel el van,főleg a legidősebbel,aki 20éves,megy játszik vele,labdáznak,anyós meg após ül,és csak néznek,semmit nem kérdeznek róla

Csak a nevelt gyerekek,mindent csak nekik,minden róluk szól

Nekünk ez rosszul esik,látom,hogy a férjem is kellemetlenül érzi magát e miatt,hogy ilyenek a szülei...

Tényleg,nem pénzt várunk,vagy ajándékot,mert mi mindent megadunk,megveszünk a kislányunknak,hanem normális nagyszülő unoka kapcsolatot,mert a gyereknek szüksége van a nagyszülőkre is,hogy a gyermek élményekkel gazdagodjon,a kis huncutságok,játékok,a gyerekeknek ez a legfontosabb

Ha ott vagyunk,egy pohár vizet nem adnak,szégyen nem szégyen vinnem kell vizet a kislányunknak,hogy tudjak adni neki vizet,ha szomjas,szóval ilyen durva a helyzet

Azt szeretném kérdezni,hogy mi reagáljuk túl? Vagy mit tegyünk? Vagy éreztessük velük,hogy nekünk ez nem oké? Ne menjen át a férjem 2naponta?mert elvárják,hogy menjen,még akkor is,ha nem akar

Ugy érzem az orrunknál fogva rángatnak minket,de nem tudom,mit lehetne ezzel kezdeni

Mi mindig itt vagyunk nekik,ha szükség van ránk,a férjem,ha após dolgozik,átmegy a városból,a faluba,hogy elvigye a gyerekeket az oviba,ami ott van anyóséktól 1,1.5 kmre...mikor ezt elmeséltem a barátnőmnek,teljesen kiakadt rám,hogy mi nem vagyunk normálisak

Volt,hogy én nekem kellett átmenni,hogy anyóst elvigyem a dokihoz,ami ugyanott,a faluban van...más szerint,ez nem normális dolog,hogy ezt csináljuk,miközben ők teljesen hidegen hagyják az unokát

Más nagyszülő kedveskedik az unokáknak,de ők még egy db banánt,vagy körtét nem adtak a gyermek kezébe,semmit,nem szorulunk rá,de ez számunkra nagyon nagyon furcsa...

Itt volt a gyereknap is,semmi,át sem jöttek,hogy játszanak,vagy egy sétára,semmi

Ne haragudjatok,hogy hosszú lett,kérlek irjátok le,mi a véleményetek erről,mert tanácstalanak vagyunk

Szeretném tényleg,hogy vad idegenek is véleményeznék ezt,mert akik tudják ezt,teljesen kiakadtak

Hálásan köszönjük nektek a válaszokat

2021. jún. 1. 13:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáljátok megbeszélni egyszer velük, esetleg érdemes lenne bevonni egy hozzáértő mediátort, pl egy családterapeutát. Én így ennyi alapján azt gondolom, hogy köze lehet a problémához annak, hogy nevelőszülők. Gondolom, többször megesett már velük, hogy komolyabban kötődtek egy nevelt gyerekhez, és az később visszakerült a szüleihez, vagy más nevelőszülő átvette, esetleg örökbefogadták. Ez komolyan kihathat az unokával való kapcsolatukra. Ha erről van szó, akkor érdemes lenne foglalkozni a helyzettel, mert talán még helyrehozható lenne.
2021. jún. 3. 18:15
 12/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,nagyon sokat segítetettek

Kellett pár nap,hogy megemésszem a dolgokat

Igazatok van teljes mértékben,mindenképp megfogadjuk a tanácsokat,csak nagyon nehéz,mert mi nem szeretjük a haragot,a veszekedést

De ugy látszik,más megoldás nincs

Azt hittük,velünk van a baj,de most 100%,hogy nem bennünk van a hiba

A minap kiment a férjem,és anyósom a nevelt gyermekekkel tollasozott,jó kedvű volt

Amikor kint van az unoka,akkor meg ül,és néz maga elé

A szivem megszakad,hogy az unokájukat,nem nézik semmibe

Csak a nevelt gyermekeket,ők a minden

Ezek a gyermekek,már nagyon rég náluk vannak,szóval nem kerültek vissza a rendes szülőkhöz,hogy esetleg e végett lenne lelki probléma

Ugy érzem,nincs miről beszélnünk velük,ők teljesen más világ,a férjem is belátja lassan

És apósék meg vannak győzödve arról,hogy a normális

Mint pl.minek egy másfél éves gyermeknek gyerekülés,régen sem volt,csak simán berakja hátra,és elmegy vele a boltba

És sorolhatnám..

Mégegyszer nagyon szépen köszönjük,hogy irtatok nekünk!

2021. jún. 7. 14:26
 13/19 anonim ***** válasza:

"egy másfél éves gyermeknek gyerekülés,régen sem volt"

lehet régen nem bírságolt meg ezért a rendőr, de ma már más a helyzet. zárd ki őket az életetekből, nem fogsz semmit veszíteni

2021. jún. 7. 14:47
 14/19 A kérdező kommentje:

Sajnos hiába beszéltünk velük,ugy tünik,hogy még ők haragudtak meg ránk

Másfél év alatt nem alakítottak ki az unokával semmilyen kapcsolatot,de elvárják azt,hogy hagyjam ott a gyermeket egy hétre...mikor le sem szarják,sőt azt mondták,majd jönnek ha lesz idejük

Persze nem vagyunk hülyék...nagyon dühös vagyok

Én lezártam velük,nekem ez a mindennapi stressz nem hiányzik,teljesen kikészülök miattuk idegileg,hogy hogy lehet ilyen egy nagyszülő

Más él hal azért,hogy az unokával legyen,apósom meg csak a telefont birja nyomkodni,meg a nevelt gyermekeket dicsőiteni,hogy a 2.osztályos bizonyítvány kitünő..

Felháborító ez az egész

2021. jún. 21. 14:32
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig ne haragudj. Engedd el. Ezt nem lehet erőltetni. Ha nem kíváncsiak, akkor nem és kész.
2021. jún. 21. 18:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem normális. Én nem rendeznék nagy jelenetet meg konfrontálódnék, egyszerűen nem érdeklődnék én sem felőlük és nem járnék oda. Szerintem nem akarásnak úgyis nyögés a vége, kár erőltetni. Ők maradnak le az unokájukról...
2021. jún. 21. 21:20
 17/19 anonim ***** válasza:
47%

Próbáljatok meg a nagyszülőkkel beszélni a problémákról amiket velünk megosztottál.

Lehet, hogy ők nem vették észre a hibáikat.

2021. jún. 23. 00:11
 18/19 A kérdező kommentje:

Már beszéltünk velük,ők haragudtak meg

Nagyon beszűkült gondolkodás módjuk van..mindenki hülye,mindenki buta,csak ők az atya Úr Isten,ők az okosak,amit ők mondanak,az szent és sérthetetlen

Közbe meg más életén csámcsognak,mindenkit kibeszélnék,lehordanak,

sértegetnek,majd hazudoznak,hogy ők nem is mondtak ilyet

Számomra ez sok,nem akarom,hogy a kislányom ilyen közegbe legyen,akár 1 percet is

A nevelt gyermekek meg olyan stilust képviselni,amit ép ésszel felfogni nem lehet

Akárhányszor átmentünk,az ablakból kapd be jelet mutattak,miközben a kislányom,az apja ölében volt

Nem lehet szóhoz jutni,mert állandóan ők akarnak a középpontban lenni,az egyik nevelt gyermek, 16 éves,lány,és hercegnőnek képzeli magát,csak ő beszélhet,mindenki másnak kuss van,ezt hallgatni,fél óra mulva a falat kaparom

Anyóssal,és apóssal soha nem volt lehetőség négyszemközt beszélni,elvonulni,mert ezek a gyerekek mindig ott vannak,belepofáznak,sőt még nekem állnak tizenévesen

Ha én ezt csináltam volna,akkor édesapám jó pofán húzott volna

De ezek nincsenek sem megnevelve,másnak a tisztelet nem adják meg

Meg is bukott az egyik,és akkor is

Beleavatkoznak más dolgába,lassan egy tizen éves osztja az észt,hogy hogy kell gyermeket nevelnünk! Hát milyen világ lett ez? Milyen?

Egyszerűen ezt nem tudom már lenyelni,és nem is fogom

Befejeztem velük

Hét elején azt mondta anyósom a férjemnek,mert kérdezte,hogy mikor fognak átjönni,a válasz az volt,majd ha ráérnek,akkor,ha lesz idejük

Ezt kapja a drága unoka,teljesen leszarják

Az ilyennel öszintén,mit beszéljünk már meg?

Semmit,és már nem is akarjuk

2021. jún. 23. 14:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, hogy ilyen a viszony a szülőkkel.
2021. júl. 1. 20:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!