Amikor babátok át állt a napi 2 alvásról 1-re, hogyan változott az alvása?
Szia!
Nálunk 15 hónapos korban jött el az az idő, amikor már csak egyszer aludtak (ikrek). Először lefektettem őket délelőtt, ahogy máskor is, de nem aludtak el, csak ebéd után. Másnap viszon elaludtak délelőtt, és ebéd után ébren voltak.
Aztán nem hagytam őket délelőtt aludni, előre hoztam az ebédet 11-11:30 között esznek, és utána alszanak 2-3 órát. Nálunk ez vált be.
Az én babám most 1 éves. Pár hete már csak 1 nagyot alszik 1 nap.
Ő 7.30 körül kel és 12.30 körül teszem le aludni, ilyenkor általában csak a tápit fogadja el, nem eszik kanalas ételt. Általában el is alszik a cumisüvegen. Változó, hogy mennyit alszik, rosszabb esetben 2,5 órát, jobb esetben 3-3,5 órát, de volt már, hogy 4 órát aludt. (Apja lánya.)
Ha ébred ebédel, kora este joghurt, aztán este 8-kor fürcsi, tápi, Barátok közt után alvás.
Bár tegnap 7-kor kelt, és iszonyú nyűgi volt, letettem, 9-11-ig aludt, majd du. 16.00-17.15-ig.
Ha kell, akkor persze kétszer altatom, de olyankor délelőtt nem hagyom sokáig aludni, és akkor még du. le tudom tenni 16.00-17.00-ig, itt is ébresztem, és az este nem kukorékol sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!