Adtok nekem tanácsot? Januárra várom második gyermekemet, a lányom akkor lesz 2 éves.
Mit csináltok másképpen, mint amikor csak egy gyerkőcötök volt? Hogy alakítjátok a napotokat? Amikor fent van a pici hová teszitek (járóka, vagy csak egyszerűen a földön egy pléden)?
Hülyén hangzik, de nem igazán tudom megfogalmazni pontosan a kérdésemet! Elnézést érte.
Nekem is januárban született a második lányom a nagy 21 hónapos volt. Eleinte sokat aludt, addig bennt a szobájában volt az ágyában. Mi vettünk egy hintás pihenőszéket (még az elsőnek) amit föltettem a konyhapultra, így nem éri el a nagy, és ha fennt volt a pici de dolgom volt akkor abban nézelődött. Úgy 2-3 hónapos korától már járókába tettem, ott is jól elvolt egy darabig. Mostmár oda is és a kiságyba is be tud mászni a nagy, szóval inkább kinnt van a parkettán a pici. Most mászni tanul, hely kell neki.
A napirend nem sokat változott a nagyobbi lányomnál, inkább a picit próbálom mindig úgy igazítani hogy legalább a délutáni alvás egy időpontra essen és így én is tudok pihenni egy picit. Ez első pár hónap hosszú volt amig hideg volt itt volt a sok hó, és mi nem tudtunk kimenni. De mire megérkezett a jobb idő a pici is nagyobb lett, most kezd könyebb lenni egy picit de 100%-osan kell figyelni rájuk, ez a legfárasztóbb. Minden jót!
Nálunk most októberben lesz a második gyermekünk 2 éves, januárra várjuk a kisöcsit, a kislányom 4 éves volt júliusban. Annak idején a kisfiammal szerencsém volt, mert igazán könnyen kezelhető gyerek volt.
A kislányom egy héttel a szülés előtt még cicizett, de szerencsére nem kérte utána. Éjszaka keresztben aludtunk az ágyban, és a kicsi mellettem volt, így amikor este vagy éjjel ébredt a kislányom kezét meg tudtam fogni, mert úgy tudott visszaludni. Nagyon kényelmes volt, mert nem kellett hozzá felkelni éjszaka, szépen visszaaludt. Napközben viszont mindig a kiságyába raktam, ha aludnia kellett, vagy elmentünk sétálni, hiszen a kislányom akkor már csak 1x aludt, és sokszol a babakocsiban aludt, és felhúztam a teraszra, jól bebugyoláltam, és jókat tudott szunyálni, a téli levegő elnyomta. Nem volt annyira nehéz, mint amikor a kislányom egyedül volt, mert őtőle nem lehetett a szobából kijönni, annyira anyás volt. Idővel kisfiam a szőnyegen már remekül elnézegette a nővérét, így a konyhából rájuk láttam, és a főzést is meg tudtam oldani. Első időben még bölcső is volt a nappaliban, de 2-3 hónaposan már olyan erősen mozgott, hogy féltem kiborul belőle, így azt gyorsan száműztük. Ha nyűgös napok voltak, akkor végső esetben bekapcsoltam valami jó mesét, amíg a kicsit el tudtam altatni.
Most annyit fog változni a helyzet, hogy a lányom már ovis, így alkalmazkodni kell az ovihoz is, az valamennyire behatárolja a napokat. Nagyon reménykedek, hogy ez a baba is nyugodt vérmérsékletű lesz, mert a kislányommal 3 hónapot szoptunk egyfolytában éjjel-nappal, 1 éves koráig is csak 2szer aludt fél órát egy nap. A kisfiamnál meg csodálkoztam, hogy mi baja lehet, hogy alszik, és hogy a babakocsiban is lehet tolni, mert a lányomat mindenhová kézben kellett cipelni, pedig fél évesen már 12 kg volt :-)Nomeg reménykedek, hogy a kisfiam is abbahagyja a cicizést januárig, és csak egy gyereket kell majd szoptatni, nem kettőt, de az majd még remélem megoldódik :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!