Eltúlzom? Kint voltunk az udvaron és anyósom, miután megsimogatta a kutyát (nemcsak megsimogatta, hanem jó alaposan "megbirziborzizta" a nagy szőrét), elkezdte a 4 hónapos lányom kezeit fogdosni.
Egyeltalán nem túlzol, fóleg ha udvari kutyáról van szó! Nekünk is van szobakutyánk, de csak alapos kézmosás után nyúlunk a babához, miután kutyáztunk. Nem is tudnám elképzelni hogy ne így tegyek. És ha anyósom ilyet tenne, tisztelet ide vagy oda, jól megmondanám neki a véleményemet! Ha falun él anyósod, és ott ez módi (tudom hogy a falusiak nagy része nem csinál nagy ügyet az ilyesmiből), akkor ideje hogy megváltozzanak a szokásai, mert így még rábízni sem tudjátok később a kislányt. Legalábbis gondolom nem szívesen tennéd. Én anyósoméknál udvari macskák vannak, és sokszor rettegek hogy babázás előtt nem ölelgette-e a cicákat... De csak egyszer lássam meg! És ez nem túlzott óvatosság, mert a cicák, kutyák hiába vannak beoltva, féregtelenítve, fürdetve csak ritkán vannak, vagy pedig soha!
2 hós baba anyukája
Szia!
Nekünk is van kutyánk. Én a kezdetek kezdetén közöltem, hogy nem szeretném, ha bárki kutyás kézzel nyulna a törpéhez.
Ezt tiszteletben tartják.
Ha nem látom, hogy kezet mosnának előtte, rákérdezek, hogy ugye nem kutyás a keze.
Eddig még senki sem sértődött meg miatta.
Én csak sajnálni tudom azt, aki saját magától nem éri ezt fel ésszel.
Nekem is van 2 kutyám, lakásban tartott, és igenis szoktam szeretgetni őket. Kisfiam 3,5 hetes, de nálunk alap dolog, hogy mindíg kezet mosunk, mielőtt kivesszük a kiságyból. Nem csak akkor ha kutyáztunk, hanem minden egyes alkalommal. A kuyusok nyugodtan járnak kelnek a lakásban, de természetesen tudják, hogy a kiságy tabu.
Szerintem nyugodtan szólj anyósodnak. Én is szoktam neki szólni, pedig 6 gyereket nevelt fel, és a kisfiam a 6. unokája, de vannak dolgok amiket én máshogy képzelek. Mivel az én fiamról van szó, neki ezt tiszteletben kell tartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!