Holnap megyünk a 3 hónapos oltásra. Hogy adtatok utána lázcsillapító kúpot?
Mivel én lázgörcsös voltam, nem tudom örökölte-e, és ezért az oltások után fő a biztonság inkább adok kúpot. a 2 hónapos után éjszakára adtam, de állítólag a 3. hónapos oltástól többen belázasodnak.Germicid/Germicid C van itthon.
Köszi
Mi inkább szirupot vettünk, nem szeretem a kúpozást. Az elsőnél belázasodott, ezért a doki már délutánra is javasolta, hogy adjunk neki egy fél adagot és éjszakára is.
2 hósab borzasztó volt. Nem tudtuk a kúpot beadni, éjjel 3-kor, amikor nem tudott aludni a láztól, megpróbáltuk újra, 10 percig fogtam a popsiját, akkor maradt csak meg benne. Nem volt túl magas, 38 fokos. Még az ügyeletet is felhívtam, hogy mit csináljak, azt mondta, hogy ha 38 fokos, akkor nem is muszáj adni lázcsillapítót, reggelre elmúlna. De annyira nyöszörgött és nem tudott aludni, hogy megpróbáltuk még egyszer. Szóval ezek után inkább beadjuk neki, úgysem sűrűn kell adni szerencsére. És ezért vettünk inkább szirupot, nem kell levetkőztetni sem.
Az oltásnak az a lényege hogy a szervezet megküzdjöna kórokozókkal, ha beadod a kúpot előre, nem sok értelme a védőoltásnak. hagyd hagy dolgozzon a baba szervezete, 38,00ig nem kell csillapítani.
Én soha nem adtam előre kúpot!
Köszi a válaszokat, a lázgörcs örökölhető, nekem apukám volt lázgörcsös. Azért tartok tőle nagyon, mert nekem 37,4 nél már volt görcsöm, én nem a magas láznál hanem amikor ment fel a láz akkor görcsöltem be.Nem vagyok a gyógyszerezés híve, én évente ha 1-2 szem gyógyszert beveszek vagy ennyit sem.Mondtam a dokinak aki probált meggyőzni, hogy lázgörcs nincs alacsony láznál(akkor nekem mi volt? háromszor is.) Beszélek vele megint.
Mégegyszer köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!