Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megyünk a 3 hós oltásra,...

Megyünk a 3 hós oltásra, mikor adjam be neki a lázcsillapító kúpot, előtte, utána és mennyivel?

Figyelt kérdés
A 2 hós oltásnál közvetlenül az oltás előtt adtam be neki a rendelőben, de most inkább otthon adnám be, miután hazaértünk, nem lesz az késő? Nehogy emiatt lázasodjon be.
2009. jan. 7. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges. Nem is biztos hogy be fog lázasodni vagy bármi baja lesz tőle. Mi dec. 22.-én kaptuk meg és semmi baja sem volt még nem is volt nyügösebb csak kicsit többet evett és aludt pedig mértük a lázát de még hőemelkedése sem volt a kedélyállapota sem volt vészes nem mondanám még hisztinek se és nyügösnek sem. Borogattuk a popsiját de látszott rajta hogy inkább zavarja minthogy tetszene jót tenne neki. Szóval szerintem ne adj neki.
2009. jan. 7. 09:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előre beadott lázcsillapító elvileg nem akadályozza meg a láz kialakulását, inkább amiatt szokták javasolni a gyermekorvosok, mert tartalmaz fenobarbitált (enyhe nyugtató hatást fejt ki). Én nem szoktam előre beadni, csak az esti alvás előtt egy felet, illetve az oltás után rendszeresen mérem a hőjét.
2009. jan. 7. 10:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Feleslegesen ne terheld a szervezetét gyógyszerrel! Lehet, hogy nem is lesz lázas. Inkább várd meg az oltást és csak ha muszáj (láza van), akkor adj neki.
2009. jan. 7. 10:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A mostani új oltóanyagokhoz műár nem is javasolják a lázcsillapítást, meg borogatást automatikusan.

Nekem van egy 10 éves fiam, ő még keményen belázasodott, és be is dagadt neki a szuri helye. A 2 éves fiamnál már semmilyen reakció nem volt, rá is kérdeztem az orvosnál, hogy normális-e. És ő azt mondta, hoyg az új oltóanyagnak már nincsenek ilyen mellékhatásai.

De persze előfordulhat, szerintem előre ne adj neki semmikép, utána figyelgesd, ha megindul felfelé akkor adj csak!

2009. jan. 7. 10:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt olvashatsz a védőoltásokról bővebben:

[link]

2009. jan. 7. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kislányomnak semmi baja sem lett a 3 hós oltástól, de a védőnő azt mondta, ha belázasodik, egy egyész kúpot lehet már nekik adni.

2009. jan. 7. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem lázas, ne adj neki kúpot!

Előre sosem tudhatod,hogy hogyan reagál a szurira,és addig tök felesleges lázcsillapítózni,amig nincs is mit...

2009. jan. 7. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!