Megyünk a 3 hós oltásra, mikor adjam be neki a
lázcsillapító kúpot, előtte, utána és mennyivel?
Figyelt kérdés
A 2 hós oltásnál közvetlenül az oltás előtt adtam be neki a rendelőben, de most inkább otthon adnám be, miután hazaértünk, nem lesz az késő? Nehogy emiatt lázasodjon be.
2009. jan. 7. 09:49
1/7 anonim válasza:
Szerintem felesleges. Nem is biztos hogy be fog lázasodni vagy bármi baja lesz tőle. Mi dec. 22.-én kaptuk meg és semmi baja sem volt még nem is volt nyügösebb csak kicsit többet evett és aludt pedig mértük a lázát de még hőemelkedése sem volt a kedélyállapota sem volt vészes nem mondanám még hisztinek se és nyügösnek sem. Borogattuk a popsiját de látszott rajta hogy inkább zavarja minthogy tetszene jót tenne neki. Szóval szerintem ne adj neki.
2009. jan. 7. 09:54
2/7 anonim válasza:
Az előre beadott lázcsillapító elvileg nem akadályozza meg a láz kialakulását, inkább amiatt szokták javasolni a gyermekorvosok, mert tartalmaz fenobarbitált (enyhe nyugtató hatást fejt ki). Én nem szoktam előre beadni, csak az esti alvás előtt egy felet, illetve az oltás után rendszeresen mérem a hőjét.
2009. jan. 7. 10:04
3/7 anonim válasza:
Feleslegesen ne terheld a szervezetét gyógyszerrel! Lehet, hogy nem is lesz lázas. Inkább várd meg az oltást és csak ha muszáj (láza van), akkor adj neki.
2009. jan. 7. 10:22
4/7 anonim válasza:
Szia!
A mostani új oltóanyagokhoz műár nem is javasolják a lázcsillapítást, meg borogatást automatikusan.
Nekem van egy 10 éves fiam, ő még keményen belázasodott, és be is dagadt neki a szuri helye. A 2 éves fiamnál már semmilyen reakció nem volt, rá is kérdeztem az orvosnál, hogy normális-e. És ő azt mondta, hoyg az új oltóanyagnak már nincsenek ilyen mellékhatásai.
De persze előfordulhat, szerintem előre ne adj neki semmikép, utána figyelgesd, ha megindul felfelé akkor adj csak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!