Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Linkel nekem valaki jogszabály...

Linkel nekem valaki jogszabályt a gyed utáni munkába állásról?

Figyelt kérdés
Mennék vissza dolgozni, mert a gyesből sajna nem tudok megélni, de a munkáltatóm nem akar teljes munkaidőbe visszavenni. Én úgy tudom, hogy kötelessége lenne, ezért szeretném az orra alá dugni a jogszabályt, de a googleben nem találok semmi konkrétumot erre.
2010. aug. 23. 19:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Munka törvénykönyve

102. § (1) A munkáltató köteles a munkavállalót a munkaszerződés, a munkaviszonyra vonatkozó szabályok, illetve az egyéb jogszabályok szerint foglalkoztatni.

A szabadásgoknál meg megtalálod, hogy a fizetés nélküli szabadságra meg JOGOSULT vagy, nem KÖTELEZETT, vagyis a te akaratod ellenére a munkáltató nem tarthat fizetés nélküli szabadságon, hanem köteles foglalkoztatni, ha te munkába kívánsz állni.

2010. aug. 23. 21:45
 2/3 anonim ***** válasza:
De én úgy tudom,hogy e össz -vissz 30napig kötelessége..:(
2010. aug. 23. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem egészen tudod jól, 30 napig él még a felmondási védelem, ez igaz, de azért jó indoka kell legyen, ha ki akarja tenni, mert a munkaügyi bíróság sem hülye! Ha nem elfogadható az indok, akkor cseszheti a munkáltató!
2010. aug. 23. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!