Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az újszülöttek lába görbe? Ez...

Az újszülöttek lába görbe? Ez így marad?

Figyelt kérdés

9 napos a kisfiam és szerintem ó-lába van. Két napja döbbentem rá és azóta nem hagy nyugodni a dolog. Hétfőn jön csak a gyermekorvos, akkor majd tőle is megkérdezem, de nem bírok addig várni. Főleg amiatt, mert szerintem szemmel láthatóan görbe a lába, viszont a kórházban is és azóta is már kétszer vizsgálták meg, soha senki nem mondta, hogy bármi baj lenne.

Ez normális? Kinövi? A férjem azzal nyugtat, hogy biztosan normális, különben szólt volna már az orvos...

Első baba, újszülöttet sem igazán láttam korábban, ezért rémiszt meg engem ez.

2008. dec. 6. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nekünk a csípőszűréskor azt mondták, hogy görbe a lába, vigyük vissza, ha megtanult járni. Így mentünk másfél évesen is. A doki azt mondta, még mindig görbe, majd kinövi, teendő vele nincs. Tehát ne aggódj, mutasd meg azért a gyerekorvosnak, hogy megnyugodj.
2008. dec. 6. 14:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Már nyugodtabb vagyok! :-)

Jó egészséget nektek!

2008. dec. 6. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden ujszulott gorbelabu, ne aggodj emiatt.
2008. dec. 6. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:
90%
Én is megijedtem mikor észre vettem,h görbe a kislányom lába.Én még az egyiket rövidebbnek is láttam.Normális amíg nem kezd járni,h ilyen.Azt nézd meg ,h ha háton fekszik a lábfeje merre áll.Ha rendben van akkor kifelé kell fordulnia.Akkor szoktak gyógytornát javasolni,ha befelé fordul a lábfej.
2008. dec. 6. 15:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
minden babónak görbe a lába, hisz úgy van a pocijánál az anyaméhben. Egyenes lábbal nem td bent elférni. idővel kinövi. Az én babóm 5 hetes és neki is görbe, de a doki mondta normális.
2008. dec. 6. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!