2 hetes nyaralás babával, vagy 1 hetes nélküle?
Júliusban szeretnénk elmenni nyaralni, két verzió van.
Az egyik, hogy két hétre megyünk a lányunkkal és a szüleimmel együtt, a másik pedig hogy egy hétre kettesben a párommal. Utóbbi esetben a lányunk maradna itthon a szüleimmel, anyukám boldogan vállalkozna a 0-24-es bébiszitter szerepre.
Ami miatt vacillálok, hogy nem tudom, hogy viselné a repülőutat, ott mennyire könnyen szokná meg a környezetet... Akkor lesz majd 4 hónapos. Nem egy sírós baba, az éjszakáink nyugodtak egyelőre (8 körül letesszük aludni, másnap reggel 7-8-ig alszik ébredés nélkül).
Európán belül mennénk mindenképpen, Costa del Sol részét néztük eddig, de én Görögországba is szívesen mennék.
Akik voltak már fél évesnél kisebb babával nyaralni, mik a tapasztalataitok? Élvezhető volt a nyaralás? Nálunk jönnének szüleim is velünk, így kicsit könnyebb lenne, de nyilván egy 4 hónaposnak még ez nem akkora élmény, mint mondjuk egy 2 évesnek.
Köszönöm szépen előre is a válaszaitokat!
Azért a rosszindulatú válaszból sincs hiány. A kérdező tök szerencsés, hogy jóban van az anyjával és ugrik neki, meg megteheti, hogy ide oda megy nyaralgatni, síelni, én ezt irigylem, és ahogy elnézem más is, de azért ilyen durván nem kell leszólni.
Máskülönben, nekem sem jutna eszembe egy 4 hónapost anyámmal hagyni, egyszerűen, mert ő az én gyerekem és vele akarok lenni. A babák alkalmazkodók, totál hidegen hagyja majd, hogy a világ mely szegletén héderel, mivel neki 4 hónaposan is még TE vagy a világ, épp ezért nem jó ötlet itthon hagyni. A két hét első 2-3 napja biztos nehéz lesz, mert nyűglődik az új hely, az időzóna, a páratartalom, a szagok meg miegymás változása miatt, de hamar megszokja és tudtok nyaralni. Mondjuk nem olyan lesz mint kettesben, mert, ha eszik, sír, fáj a hasa, téged akar majd, nem a nagyit, de két nyűglődés között azért pancsolhatsz a tengerben.
Huha, pár válaszadónak is kijárna már egy kiadós nyaralás, mert ezt a szintű frusztráltságot, rosszindulatot nehéz lehet kezelni minden nap.
Lepasszolás, eldobás, elhanyagolás...
Olyan jó, hogy úgy állítotok dolgokat, hogy 0, ismétlem 0 rálátásotok van az életünkre. A való életben is ekkora arcotok van, vagy ott szürke kisegérként megbújtok a sarokban? Aztán úgy vagytok vele, hogy itt az interneten arc nélkül lehet beszólogatni nyugodtan. Remélem ettől jobbat aludtatok! :)
További szép hétvégét, remélem lesz lehetőségetek kimozdulni picit. Hátha sikerül ezzel a rengeteg rossz energiával is kezdenetek valamit.
Nem, engem nem érdekelt az a fajta vélemény, hogy adjam örökbe a gyerekemet, meg hogy mennyire el van hanyagolva.
Egy kérdést tettem fel, hogy 2 hétre menjünk babával nyaralni, vagy 1-re, de nélküle. Nem azt, hogy kinek mi erről a véleménye, vagy hogy mit gondolnak arról, ha a nagyszülők besegítenek (mert többen ezt is véleményezték szerencsére). Sokan rettenetes stílust engedtek meg maguknak a "szólásszabadság" címszó alatt, meg hogy én kérdeztem... Elszomorító, hogy ők gyereket nevelnek, mert nagyon kérdéses, hogy mit tudnak így tanítani a gyerekeiknek? Hogyan rúgjunk bele a másikba?!
Akkor menjel a p...csba nyalarni ezt a valaszt vartad?! Menjetek 2 hetre egyutt a gyerekkel, nagyival, ha annyira imad mindenki mindenkit.
Kezeld mi is megtehetjuk, 3 havonta nyartunk nyaralni, epp a fulop szigetekrol “estunk haza” amikor itthon beutott a covid marcius kozepen mult evben. Azota sehova se mentunk (2 gyerekunk van) mert fontos szamunkra a tarsadalmi felelossegvallalas es a csaladunk egeszsege. Ha neked nem szamit se a sajat se a gyereked se anyad egeszsege akkor menjetek a banatba innen es jatszatok a maldiv szigeteken nagy boldog csaladosat. Remeljuk a nagyinak nem megy ra az elete...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!