Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Maszkaltok kisbabaval ebben a...

Maszkaltok kisbabaval ebben a virusos helyzetben?

Figyelt kérdés
Ugy ertem, hogy viszitek e magatokkal bevasarolni, vagy most mar ha lehet teraszra kiultok e vele?

2021. ápr. 24. 13:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%
Az hogy elviszem a boltba magammal akármilyen hihetetlen, nem egyenlő azzal hogy egész nap ott lógunk. Viszont nem hisztizik, nem visít hogy ő ezt meg ezt azonnal meg akarja enni. Sőt sztem pont hogy amelyik gyereket soha nem viszik az nem tanulja meg, hogy nem eszünk a boltban
2021. ápr. 24. 14:31
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

7,5 hónapos, boltba nem viszem, megoldjuk felváltva a férjemmel. Sétálni szoktunk, családdal találkozunk, teraszra majd valamikor biztosan kiülünk egy sütire, kávéra, ha úgy alakul.

Nálunk sosem volt családi program a bevásárlás, mert a férjem utál vásárolni, de ha valakinek az, azzal sincsen semmi gond szerintem, ezért kár egymásnak esni.

2021. ápr. 24. 14:47
 13/24 A kérdező kommentje:
Igazabol a kerdes inkabb arra iranyul, hogy a virus miatt beviszitek e zart terbe?
2021. ápr. 24. 14:56
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

Én a vírus miatt kerülöm hogy gyerekkel menjek vásárolni.

Ha lehet v én megyek vagy a férjem.

A nagyobb lányom már nagyon várja h menjük.

Nyáron is tartottunk csak mi napot. Az 1éves ikrekkel egyébként sem egyszerű egy bevásárlás (az ikerkocsi bazi nagy, ellenben pakolni nem lehet a tartójába 😡)

De ha muszáj (a férjem folyamatos műszakban dolgozik) akkor viszem mind a 3 gyereket, és próbálom gyorsan lerendezni

2021. ápr. 24. 15:16
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

2,5 éves a kislányom, és imádja, ha jöhet velünk vásárolni.

Általában 2 hetente szoktunk menni, de akkor nagybevásárlást csinálunk, ezért mindig a férjemmel együtt megyünk, mert nekem nehéz a kartonokat pakolgatni.

Ettől függetlenül mi nem tartjuk családi programnak a vásárlást, mert mindketten utáljuk. Szükséges, és kész. Ezért is megyünk olyan ritkán, amennyire csak lehet, és ez a korona előtt is így volt.

A járvány annyit változtatott a helyzeten, hogy előre listát írok, hogy ott ne kelljen felesleges időt eltölteni, és mindig zárás előtt 1-1,5 órával megyünk csak, mert akkor már kevesebben szoktak lenni.

A kislányomat nem engedjük szaladgálni a boltban, nem foghat meg úton-útfélen mindent; ezt elkerülendő: beültetjük a bevásárlókocsiba, amibe saját huzatot teszünk. Utána pedig lefertőtlenítjük az Ő kezét is.

Ezen óvintézkedések mellett elvisszük magunkkal a boltba, mert szereti, és nem szeretnénk teljesen antiszociális gyereket nevelni Belőle, hiszen ez is az életünk része, ott is meg kell tanulni viselkedni, a pénztáros néninek köszönni...stb.

2021. ápr. 24. 15:17
 16/24 anonim ***** válasza:
49%

De minek kell a körítés? Komolyan azt hiszitek, hogy akit nem hordanak boltba, az viselkedni se tanul meg? Meg szocializáció, komolyan... A szocializáció elsődleges színtere 3 éven aluliaknál a család. Még azoknál is, akik bölcsisek. A fő szabályokat a családban tanuljuk meg. Nem a boltban.

Nagyobbik gyerekem covid előtt volt totyogó. Havi szinten ha egyszer-egyszer vittük őt is, mégis megtanult viselkedni. Sose kellett kétszer rászólni. Nem rohangált, nem pakolt le, nem evett bent (mint más családok gyerekeinél látom). Pedig egyébként nem is könnyű gyerek, mert SPD-s, figyelemzavaros, oxigénhiánnyal született.

A kicsi (2) még ritkábban jár boltba, szinte sose, de 100 %, hogy semmi hátránya nem lesz belőle.

2021. ápr. 24. 15:32
 17/24 anonim ***** válasza:
70%

Igen, viszem mindenfelé. És most, hogy nyitnak a teraszok is, ebben a szép időben naná, hogy kiülök vele egy limonádéra-kávéra séta közben. A boltba járás nekem már jó ideje nem része az életemnek, online rendelünk mindent, de ha csak 1-2 apróság kell, akkor sétáról hazafelé menet gyorsan beugrunk a sarki kisboltba, és hát addig sem hagyom kint egyedül az ajtó előtt... Bár lehet, könnyebb lenne, mert babakocsival tiszta szenvedés az üzletbe bemenni, de az már más kérdés. Ez eddig is így volt, és most, hogy már oltva is vagyok, most már főleg így lesz.

9 hónapos.

2021. ápr. 24. 15:37
 18/24 anonim ***** válasza:
60%
Viszem mindenhova, kintre, bentre, férjjel közösen is. Tavaly vírus kezdetén férjem járt boltba, gyűlöltem. Este 6-ig dolgozik, 2 órát lehetünk együtt hármasban esténként, de elvette a vásárlás a felét.
2021. ápr. 24. 17:20
 19/24 anonim ***** válasza:
75%
Nem igazán. Boltba nem viszem. A rokonokhoz is úgy megyünk, ha kint vagyunk az udvaron. Hétköznap az iskoláig elsétálunk babakocsival a nagyért. 7 hónapos múlt.
2021. ápr. 24. 20:23
 20/24 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek ;)
2021. ápr. 24. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!