Második gyerek jobban tudott aludni hangzavarban, mint az első?
Az elsővel úgy voltam, hogy nem lesz lábujjhegyen járkálás, majd alszik nyüzsgésben is. Aztán hamar rájöttem, hogy vagy csendben vagyunk, vagy nem alszik a gyerek, szóval hamar borult ez a terv.
Viszont a másodiknál nincs az az isten, hogy a 2 évesem lábujjhegyen fog közlekedni, ha a pici alszik, emiatt kicsit aggódom, mert azért nem akkora a lakás, hogy letegyem egy csendes szobába, ahova nem hallatszik el a szaladgálás, kiabálás.
Nálatok hogy alakult? A második jobban tűrte a hangzavart meg a nagytesó nyüzsgését alvás közben?
Elsőnek sem tudtam a csendet megoldani..
Meg kellett szoknia, de alapból keveset alvó gyerek volt.. most is olyan 3 évesen ( nappal nem alszik, éjjel egyszer kel, de nem kell altatni)
De a 2. Gyerek még lazább..
de éjjel a foga miatt rossz alvó
A zaj viszont nem zavarja
Nálunk ez már első gyereknél változott. Eleinte nagyon jól aludt, simán csináltuk a dolgainkat. Az egyedüli amire oda kellett figyelni az az evőeszköz csörömpölés.
Viszont fel éves kora körül valami változott és csendben kell lennünk sajnos..
Ez NEM szoktatás kérdése. Mi is próbáltunk normális hangerőn maradni, de 4 hónaposan átkattant benne valami és mindenre felkelt.
Gondoljatok csak bele, felnőtteknél is embere válogatja.
A férjemet szó szerint fel kell rázni, én meg ugrok ki az ágyból ha csak megreccsen egy gally az ablak előtt. A gyerek ha nagyon mélyen alszik, nem ébred fel könnyen, de a folyamatos zajongás, éles zajok pl evőeszköz az felkelti.
Tök jó azoknak akiknek a babáját nem zavarja semmi, de ne a saját vállatok veregessétek emiatt, mivel nem rajtatok múlt.
Csendben alvó mindkettő. Viszont szerintem ne becsüld alá a kétévesedet. Nálunk a nagytesó igazi örökmozgó, nagydumás, de amikor megszületett a kicsi, elkezdtük bevezetni a gyurmázást, színezést, és iszonyat szépen elcsendesedik ezek alatt.
Nem tagadom, az első fél év pokoli volt, de nem a nagy miatt. Sajnos a kicsi volt nagyon sírós.
Még nem tudhatod, hogy milyen habitusú lesz a kicsi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!