A kórházból tényleg csak hordozóban lehet hazavinni a babát?
Mi kocsival mennénk majd haza, de olyan autós ülést vettünk ami nem hordozó, hanem fix autós ülés, viszont újszülött kortól használható, elfektethető, van benne szűkítő betét, szóval pont úgy tud benne feküdni mint egy hordozóban, be lehet forgatni menetiránnyal ellentétesen, megfelel a legmodernebb szabványoknak, szóval ez nem gond.
Az eladónő viszont azt mondta, amikor vettük az ülést, hogy hordozó nélkül nem adják ki a kórházból a gyereket. (Szegediek vagyunk, itt is fogok szülni) Szerintetek csak át akart verni, hogy ránk tukmáljon egy hordozót is, vagy igazat mondott? Én nem hiszem hogy a babának olyan nagy baja lenne attól ha teszem azt babakocsiban visszük el a parkoló autóig, aztán ott rakjuk az ülésbe.
Hű mi a gyerek 5-6 hós korában vettünk egy 0-18-as ülést (cybex sirona). Abba biztosan nem raknék újszülöttet. Hiába így van hirdetve, egyszerűen nem lehet annyira fektetni, mint a hordozót.
Egyébként nálunk is csak abban adják ki a kórházban (Tatabánya).
23!
2hónapja szültem. Nekünk volt hotdozó, nem is volt kérdés...
De szobatársamnak nem. Nem engedték el addig, míga ferje nem hozott egyet be.
10óra helyett ezért 13óráig vártak a hazamenetelre.
A kórház nem engedi ki kézben a gyereket, mert az még a saját felelősségük.. ha leejted ők a hibásak. A nővér így magyarázta el...
Székesfehérvár...
Figyu!
A gyerekágyas részlegről kipakolnak a nővérek a váróba. Mamát, babát, lomokat. A takarítok esnek neki az ágynak, szekrénynek tisztítanak, fertőtlenítenek. Ha készen vannak a papírok, elköszönnek a mamától, és sokszor azt sem tudják 5 perc vagy 2 óra múlva megy el a váróból.
Senki sem látja, hogy mikor és miben viszik a babát.
25!
Figyu... mivel a szülészet részlegére senki de senki nem léphet a kismamán, ottdolgozón kívül, úgy viszik kapásból le a cuccokat, mikor apa felszól, hogy ott van. Nem a kismama cipeli a gyerek mellett a pakkjait.
Mikor leviszik a cuccokat, akkor hozzák fel a hordozót, addig a szobában csücsül anyuka és a baba. Senkit nem tesznek ki a szobából addig....
Nálunk Pesten is abban adják ki a babát. Ami nonszensz, mert mi 10 perc sétára lakunk a kórháztól, kocsink még nincs is.
Szerencsére sikerült egy használtat vennünk fillérekért. Valami repedés volt rajta, nem lehetett bekötni rendesen a kocsiba. De nekünk kizárólag arra a fél percre kellett, amíg a csecsemős nővér ránézett miben van a baba. Aztán babakocsiban toltuk haza. Aztán letettük otthon a hordozót kuka mellé. Ennyiért kár lett volna újat venni.
Hát engem egyik gyereknél sem pakoltak ki gyerekestül a váróba😳 nem tudom hol van ez 25-ös....
szépen csücsültem a szobába ameddig a férjem meg nem jött. Becsengetett az osztályra, oda adta a nővérkének a hordozót és csak abban vihettem ki a babát. Kézben nem!
Az első babám születésénél a szobatàrsam férje lerobbant útközben, amikor jött értük. 10 körül készen voltak a zárók, mehettek volna haza, de a férje csak délután 3kor ért oda. Addig szépen a szobában várakozott.
Köszi mindenkinek a válszokat! Akkor szerintem az lesz, hogy veszek egy használtat occón, vagy kérek kölcsön, nehogy pont emiatt ne engedjenek haza. :)
Egyébként jó ez az autós kiteszem-beteszem, alva marad dolog amit írtatok, csak nekem ez nem számít, mert epilepsziás révén jogsim sincs, gyalog, bicajjal és tömegközlekedve járok mindenhova. Ezért babakocsiból se egy bitang nagyot néztem ki, hanem kellemes méretű, városi közlekedésre alkalmasat. Csak apukának van autója, azért vettünk inkább egy masszívabb isofix ülést, mert a gyerek nyilván hosszabb utakra fogja használni, amikor apuka vezet. És mivel az apai nagyszülők négy órás autóútra laknak tőlünk, őket is látogatni illik évente párszor, úgy gondoltuk, hogy nem az ülés lesz az, amin spórolni fogunk, mert az autópályán azért nagyon nem mindegy miben ül a gyerek. Hetekig kerestük azt, amit a legjobbnak tartottunk, azért vettük meg már most, mert glamour napok voltak és pont húsz százalék kedvezmény volt erre a márkára a kuponnal, ami százezres tételnél már nem kis pénz. (Egyébként nyilván később vettük volna meg, csak elkapott minket hirtelen a hév :) ) Pluszba vettünk hozzá egy újszülött szűkítőt, ami gyárilag nem jár hozzá, de azzal már szerintem ki fogja bírni azt a három perces autóutat amíg a kórházból hazaérünk. Aztán a mamáékhoz már úgyis nagyobbacskán fogunk menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!