Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kórházból tényleg csak...

A kórházból tényleg csak hordozóban lehet hazavinni a babát?

Figyelt kérdés

Mi kocsival mennénk majd haza, de olyan autós ülést vettünk ami nem hordozó, hanem fix autós ülés, viszont újszülött kortól használható, elfektethető, van benne szűkítő betét, szóval pont úgy tud benne feküdni mint egy hordozóban, be lehet forgatni menetiránnyal ellentétesen, megfelel a legmodernebb szabványoknak, szóval ez nem gond.

Az eladónő viszont azt mondta, amikor vettük az ülést, hogy hordozó nélkül nem adják ki a kórházból a gyereket. (Szegediek vagyunk, itt is fogok szülni) Szerintetek csak át akart verni, hogy ránk tukmáljon egy hordozót is, vagy igazat mondott? Én nem hiszem hogy a babának olyan nagy baja lenne attól ha teszem azt babakocsiban visszük el a parkoló autóig, aztán ott rakjuk az ülésbe.

2021. ápr. 14. 14:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%

#6 vagyok

Nekünk olyan a babakocsi, hogy van egy alapja és arra teszed rá a mózeskosarat vagy a hordozót.

Sok helyre nem férek be babakocsival. Mondok egy példát: ma szakadó esőben 3 helyre vittem orvoshoz a babámat. Hordozókendőben az esőben, hidegben nem szívesen vittem volna, hogy elázzon. Hordozóba tettem és kész, nem fért be az ajtón a keskeny babakocsi.

Mi mondjuk hordozót használunk a kocsiban, gyógytornász szerint ezek a 0 hótól használható ülések nagyon egészségtelenek, de lehet, hogy csak ő maradi.

2021. ápr. 14. 14:52
 12/33 anonim ***** válasza:
80%
Győrben is csak hordozóval engedik ki a babát meg mindenki más is úgy vitte haza. Igazából hasznos a hordozó szerintem. Én abba szoktam etetni is mert még nem tud ülni. Kocsiba is pikk pakk bele lehet rakni ha megyünk valahova.
2021. ápr. 14. 15:15
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Bp hordozóban engedték, de kell is, babakocsi sok helyre be se fér ajtón..
2021. ápr. 14. 15:24
 14/33 anonim ***** válasza:
72%

Évekig dolgoztam egy szülészet-nőgyógyászati osztályon, ahol napi 8-10 mama/baba ment haza.

Soha senki nem foglalkozott azzal, hogy az újszülött családja milyen anyagi kondíciókkal bír. Vitték autóba integrálható hordozóba, vagy mózeskosárba, vagy csak egyszerűen kézben egy plédbe bugyolálva.

Milyen alapon is szólhatnának bele??? :/

2021. ápr. 14. 15:27
 15/33 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem engedik, kérd kölcsön valakitől, aztán ha kivitted a kórházból, átteszed a saját ülésetekbe. Így nem kell venned hordozót, ha nem szeretnél.
2021. ápr. 14. 15:28
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is olyan hordozónk van, ami a babakocsi vázra rakható. Nagyon szeretem. Az első babánknál is ilyet használtunk, most a másodiknál is.

Ezt használjuk autós ülésnek! Az autóban általában elaszik. Így ha megérkezünk valahova, akkor nem kell az ülésből kirángatni az alvó gyereket, hanem csak megfogom hordozóstól és viszem vagy rárakom a babakocsi vázra és tolom. De sok helyen nem férek be babakocsival. Akkor oda kézben viszem a hordozót.

2021. ápr. 14. 16:06
 17/33 anonim ***** válasza:
62%
Simán el tudom képzelni, hogy valakinek semmi szüksége babahordozóra, nekünk a kocsiba kellett, sőt babakocsi vázára is tettem, de ha más a mózesben sétáltat és nincs kocsija, miért ne tehetné. És mivel legalább 50 ezer ft, ezt nem tehetik kötelezővé.
2021. ápr. 14. 16:08
 18/33 anonim ***** válasza:
25%

Hahó, emberek, feltűnt, hogy nem az a kérdés, kell-e hordozó vagy sem? Majd a kérdező eldönti, valahogy csak megvoltak az emberek is az elmúlt 10 ezer évben hordozó nélkül.

A kérdés az volt, igaz-e, hogy csak abban vihető haza a baba. Nem értem, miért kell folyton másra válaszolni, mint a kérdés és már itt kéretlen tanácsokat osztogatni, élőben is ezt csináljátok?

2021. ápr. 14. 16:15
 19/33 anonim ***** válasza:
77%
Hahó 18 megvan, hogy a kérdező kérdezte, hogy mire jó a hordozó, mert kezdő anyuka és érdekelné?
2021. ápr. 14. 16:16
 20/33 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk kocsiban mindig elaludt a gyerek, szinte azonnal. Ha nincs hordozód akkor mindig felébreszted, míg azzal csak kikapod és alhat tovább.
2021. ápr. 14. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!