Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom, hogy mennyire...

Nem tudom, hogy mennyire valós a félelmem... tényleg milliószor nehezebb egy totyogóval, mint amikor még csak kúszik-mászik?

Figyelt kérdés

6,5 hónapos a kisfiam és odáig vagyok érte, meg vissza. Nála boldogabb babát nem láttam még, jókat játszunk együtt. De minél ügyesebb, annál jobban félek- a büszkeség mellett. Félek a naptól, amikor fel fog állni.

Úgy érzem, hogy nem fogok tudni rá megfelelően vigyázni és minden nap baleset fogja érni, mert béna szülő leszek.

Én alapjáraton elég figyelmetlen vagyok, de ha róla van szó, egész nap rajta tudnám tartani a szemem, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e../szükséges-e

Talán egy gyerekkori trauma miatt van ez,

10 éves lehettem, amikor a húgomra vigyáztam*, aki még csak esett- kelt, járni nem tudott, de éppen akkor el kezdett szaladni és majdnem ráesett egy kis fűrészre, ami a szoba felújításakor hevert a szoba közepén.

Persze én le lettem kiabálva- de hogy miért, nem igazán értem...

nem én voltam a felelőtlen szülő.

Eddig bármikor totyogó babára vigyáztam motoszkált bennem a félelem, de nem tudtam, hogy emiatt... csak most jöttem rá.

Fűrész és hasonlók nem lesznek a földön természetesen, de mire kell még figyelni az első időkben, amik veszélyforrások lehetnek?

Szívem szerint én már a kiságy melletti részt kipárnáznám, hogy ha kimászna belőle, akkor puhára essen.. 😅

Ez már a széltől is óvás kategória? Mert a ló túloldalára sem szeretnék átesni...

* a felnőttek kimentek a szobából és mi ott maradtunk

2021. ápr. 13. 00:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is sokkal könnyebb lett, ahogy elindult. Esni hagyni kell. Ott kell lenni segíteni neki ha igényli, de hagyni kell hogy egyedül oldja meg ilyenkor a dolgait. Esett az enyém is, meg ment neki lendületből a falnak, mert nem tudott megállni. De legközelebb már másképp csinálta. Mindenből tanulnak, illetve az is fontos tapasztalás neki ilyenkor, hogy megtanulja, hogy te baj esetén ott vagy és megvígasztalod. Nem megvédeni kell ezektől - mert mindentől lehetetetlen, meg egyébként is csak a saját válladra teszel nyomást az irreális elvárással magaddal szemben -, hanem ottlenni ha segítség kell. Természetesen nem olyanról beszélek, amikor szemmel látható, hogy óriási baj lehet belőle. De nem kell minden apróság miatt parázni.
2021. ápr. 13. 10:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Miért lettem lepontozva? 9.vagyok. nem számonkérek, hanem ezek szerint valamit rosszul csinálnék, bár nem értem mit? Aki lepontozott elolvasta a teljes válaszom? Vagy a snicceres eset nem tetszett?
2021. ápr. 13. 11:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, számomra az összes hasznos volt, sok jó tanáccsal. (Én sem értem a lepontozásokat)

Remélem sikerül elköltözni új lakásba 2-3 hónapon belül és azt már alapból baba biztosan rendezzük be.

Nyugodtabb vagyok, szerintem még párszor visszajövök ide olvasgatni. 🙂

2021. ápr. 13. 11:54
 14/14 anonim ***** válasza:
65%

Attòl függ, milyen volt a totyogòs időszak előtt. Ha egy nyugodt, magàban is eljàtszik babàs van, akkor megterhelőbb lesz, rèsen kell lenni. De elkerülhetetlen, hogy egyszer leessen valahonnan.

Nekem egy folyton kèzben lèvő, letehetetlen lànyom volt, miòta jàr sokkal egyszerűbb az èletem, hiàba kell folyton figyelni.

2021. ápr. 13. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!