Nem megérthető?
17 voltam, amikor az első babánk született. Nem akartuk elvetetni. Páromnak akkor volt munkája, anyukámék meg az egyik házukat nekünk adták, így végülis nem volt gond.
Megbeszéltük, hogy nagy korkülönbséget nem akarunk a gyerekek között. Ezért úgy döntöttünk, hogy jöjjön a második is. Így érettségi után szinte rögtön meglett a második. Egyetemre szerettem volna menni, de ahhoz meg kellett várni hogy a kisebb is bölcsis legyen. Így beszéltük meg. Halasztok éveket a gyerekvállalás miatt, a párom meg biztosítja, hogy tanulhassak azután.
3 éve van meg a diplomám. Van egy 11 éves és egy 9 éves gyerekem. Annyira jó, hogy azt dolgozok amit szeretnék, és hogy vannak gyerekeim, de már nem kicsik.
A baj az, hogy a párom mondogatja, hogy szeretne még gyereket, legalább még egyet. Elbírnánk anyagilag szerencsére, akár még kettőt is. Életkorba is beleférne. De én nem szeretném. Nem akarok megint kicsi gyereket. Még csak 28 vagyok, igaz. Másnak még ekkor nincs is, nekem meg ekkorák. Már nem is bánom, hogy így alakult pedig nálunk nem divat korán szülni. Fiatal vagyok, újra "szabad", mégis van 2 gyerekem.
Önző vagyok? Nekem elég volt a babázásból.
Szerintem érthető, még az is lehet később gondolod meg magad.
Nekem van egy kollégám, akinek 20 éves korára született meg a második gyereke, és 36-38 évesen lett neki még kettő, mert akkor tört rá újra a babázhatnék, így kvázi négy gyerekük van, csak a két nagyobb már szinte felnőtt.
Még simán meggondolhatod később magad.
25évesen szültem a 3.gyerkőcöm. Úgy voltam vele, elég volt a babázásból. Örültem hogy "nagyok", egy csomó dolgot lehetett már közösen. Pont mint most te. Aztán 31 évesen történt valami. Úgy éreztem, babát szeretnék. Most épp itt szuszog mellettem a 6 hetes kisfiam. És úgy érzem mégegyet szeretnék. De ebbe már a férjem nem megy bele 😀
Egyre inkább napirenden van a téma. A párom mostanában szeretné, hogy legyen.
Köszönöm a megértést! Nagyon sok vita van emiatt közöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!