Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lenne "jó " terhesnek...

Mikor lenne "jó " terhesnek lennem a folyamatosság miatt?

Figyelt kérdés
2009 .szeptemberben szültem (szóval én még 3 évet lehetek itthon ) ha szeretnénk még egy babát mikorra foganjon meg ? Veszélyeztetett lennék evvel a babával is ,szóval a táppénz jár !Melyik évben essek teherbe és melyik hónapban ?
2010. aug. 20. 13:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%

Most az a kerdes, hogy hogy tudnal minnel tobb idot otthon tolteni ingyenfizetessel?

Vagy az, hogy mi lenne egeszseges a gyerekeidnek?

Az elsore nem szeretnek velemenyt nyilvanitani.

A masodikra pedig az a legjobb, ha a ket gyerek kozott legalabb 2 ev kulonbseg van.

2010. aug. 20. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

2 éven belül vagy akörül szüljél. Gyes alatt a táppénz kicsit bonyolultabb, mint alapesetben.

Amikor a gyermeked 14-15 hónapos, akkor már terhes lehetsz.

2010. aug. 20. 13:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 1. 2. vagyok.

Az ingyenfizetés azoknak jár, akik már letettek valamit az asztalra, azaz fizették éveken keresztül a tb-t és az adókat.

Szóval miért is lenne ingyen? Nevelj te gyereket és megtudod, hogy mivel jár, mennyi odafigyeléssel, fáradtsággal, költséggel.

A bölcsibe a gondozónő is kap fizetést, pedig ő csak órákat van a gyerekkel, nem napi 24 órát.

Te jó ég!!!!!

2010. aug. 20. 13:21
 4/12 A kérdező kommentje:

:)

Milyen hülye rosszindulatú emberek vannak !

Érdemes jól kiröhögni őket !

2010. aug. 20. 13:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a válaszoló nem rád gondolt, hanem a barnabőrűekre , akik a MI adónkból, a mi munkánk után fizetett járulékokból kapják a gyest (mert az alanyi jogon jár) és az egyéb segélyleket, na ők még semmit nem tettek le az asztalra, őketmi tartjuk el, és ez felháborító!
2010. aug. 20. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Elso vagyok

Kulfoldon elek. Nekem 18 het fizetett szulesi szabadsag jar, pedig fizetek adot es eujarulekot. Ha ezalatt teherbe esnek ujra, akkor a masodik babanal nem jarna semmi, mert nem lenne meg hozza az 52 het ledolgozott tarsadalom biztositasi alapom.

Gyereket nevelek es dolgozok, szoval nem csak a levegobe beszelek. Elegge felhaboritonak tartom, hogy valaki ugy esik teherbe, hogy minnel tovabb otthon ulhessen a popojan, kiszamolva azt, hogy nehogy veletlenul elessen egy ket het tamogatastol.

2010. aug. 20. 13:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyere haza, ha ennyire elégedetlen vagy a külfölddel. Vagy csak simán irigy vagy.

Látjátok, hogy nem a cigányokra gondolt, hanem a magyar rendszerre és miránk, mi ingyenélő senkikre.

2010. aug. 20. 13:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Elsőnek:

Nehogy már a 18 hét szülési szabadság legyen az ideális és követendő példa, amikor a gyereknek - és később a társadalomnak is - az az érdeke, hogy az anya legalább 2-3 évig otthon maradhasson a gyerekével. Ezenkívólidehaza az e,ber ne, engedhet meg magának bébiszittert, és akinek van teje, az szoptat is, szóval egy átlagos magyar anya nem csak "ül a popóján", ahogy fogalmaztál, hanem 24 órás szolgálatban dolgozik: ellátja a csecsemőt, a háztartást, meg a több családtagot is, ha van.

És hogy ez ne legyen olyan vonzó, a fizetésének kb kétharmadát kapja, ami ráadásul maximálva van.

2010. aug. 20. 14:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Te döntöttél úgy, hogy külföldön élsz, gondolom a több pénz miatt... Akkor neked ez jár... Sorry...
2010. aug. 20. 15:50
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a 2-3 év az ideális. Ha a veszélyeztetett terhesség mellett táppénz jár neked, és nem akarsz sietni vissza dolgozni, akkor inkább legyen a 3 év, hisz a pénzed is több közen, dolgozni meg még lehet eleget.

Melyik országban kapnak csak 18 hetet a nők? Azért az elég kevés, itt 20 hétnél hamarabb még a bölcsibe se veszik be a babákat. Ott azért biztos más a bölcsödei rendszer is.

2010. aug. 20. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!