Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinàl az a baba 6-12...

Mit csinàl az a baba 6-12 hónaposan, aki nem màszik/lépeget? Hogy nem unatkozik egèsz nap?

Figyelt kérdés
Azèrt merült fel bennem a kèrdès, mert az èn gyerekem nagymozgàsai gyorsan fejlődtek. Csak kìvancsi vagyok, nem kötekedni vagy hencegni akarok, mielőtt belèm köt valaki èrte, hiszen nem tettem azèrt semmit, hogy hamar mozogni kezdjen, ès ez nem verseny.
2021. ápr. 1. 10:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy játszik, mint a többi, csak köré kell pakolni a játékot + anyukája mellett van (együtt főznek, sétálnak stb).

Az én lányom egy ideig csak gurult, de így is odajutott, ahova szeretett volna.

2021. ápr. 1. 11:11
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Azok a babák szellemileg fejlődnek gyorsabban.
2021. ápr. 1. 11:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha még nem mászik, akkor kúszik, forog, nézelődik, a játszószőnyegen hasal, játszik játékokkal.
2021. ápr. 1. 11:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősömék gyereke pld 12 hónap után kezdett el járni, beszélni, mondtokat használni meg másfél évesen.Az enyém 9 hónaposan járt(nagyon korán) beszélni meg 2.5 évesen kezdett mikor a ,,lustább" gyerek már összetett mondatokat használt:D Általában vagy ez vagy az a dolog fejlődik piciknél.Persze láttam már olyan kislányt is aki gyors volt mozgásfejlődésre, aztán beszédfejlődésre, de nálunk ez nem így alakult.
2021. ápr. 1. 11:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A lányom már régóta mászik, egy ideje már lépeget is bútor mellett.

Mégis sokkal kevesebbet megy mint az ikertesója.

Leül. Elmötyöl. képes egy könyvet fél órán keresztül nézegetni.

Ő ilyen.

2021. ápr. 1. 11:46
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Jobban fejlődik a finommotorikája a "szöszöléssel".
2021. ápr. 1. 11:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, hiába mászik villámgyorsan a lányom, főleg egy helyben ülve szokott játszani, könyveket nézegetni.
2021. ápr. 1. 11:49
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Hát amennyire örülök, annyira nem örülök, hogy az enyém is gyorsan fejlődik a nagy mozgásokkal. Jobb lenne ha kicsit molyolós lenne, meg ha elcsücsülne a köré helyezett játékokkal. Helyette még éretlen, de már bátran neki indul, és még nincs kifejlődve a félelem érzete.

Szerintem jó lehet ha komótosabb egy baba az elején. Legalább elővigyázatos.

2021. ápr. 1. 11:55
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam 7,5 hónapos. Most kezdett el igazán forogni.

Leraktam a játszószőnyeget a földre és rakok köré játékokat. Egy idejig elvan magában. Persze ha elkezd unatkozni mennem kell szórakoztatni vagy ha nem éri el a játékot hason csúszva. Ha jól láttam most próbálgatja a kúszást is. Hátha úgy már könnyebb lesz.

2021. ápr. 1. 12:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen idősen földön volt 80%-ban,ahol sok játék volt körülötte, amiket általában valtogattam, hogy mindig legyen új.

Nálunk inkább az volt a nehéz, amikor még nem tudott járni, mászott, ezért pl kint, télen nem nagyon tudtunk mit csinálni.

Kislányom 16,5 hósan indult el, ő inkább molyolós fajta :)

2021. ápr. 1. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!