4 hónaposan sokat van ökölben a keze?
Sziasztok!
A lányommal a napokban voltam 4 hós védőnői státuszon. Minden rendben volt, leszámítva, hogy sokat tartja még mindig ökölben a kezét. Nekem is feltűnt egyébként, és van egy nagyobb fiam, de megmondom őszintén, nem emlékszem már, hogy ő ennyi idősen mennyit tartotta úgy, ha tartotta egyáltalán. Lényeg, hogy az 5 hós státuszig kaptunk időt, ha még akkor is ez lesz, akkor Dévény.
Egyébként szépen hasal, tartja magát, alkaron támaszkodik. Mindkét kezével nyúl a dolgokért hason is, háton is. Hasról hátra fordul, hátról pedig oldalra (hasra még nem sikerült). A keze nem görcsös, ha meg akar fogni valamit, akkor szépen kinyitja, csak ha épp semmi nincs nála, akkor sokszor ökölben van.
Valakinek volt hasonló? Elhagyta a gyerkőc magától, és ha igen, mikor? Ha nem, akkor pedig segített a Dévény, vagy más egyéb torna? Köszi ha válaszoltok.
Szia
Ennek a neve asszem a Moro reflex.
Azért van, hogy kapaszkodjon, mint egy kis maki :) nyilván az embereknél ez már nem szükséges.
Elofordul, hogy "beragad" a reflex.
Fontos, hogy ne legyen pl hosszú a body újja, mert akkor ösztönösen rá fog markolni és nem gyengül a reflex.
Tudsz vele te is gyakorolni.
Megfogod a csuklóját és a másik kezeddel szépen simogatod a tenyerét az ujjak felé (ezáltal te kinyujtod az ujjait)
Utána at is tudod masszírozni neki az ujj perceket.
Közben mondókázhattok.
" simi - simi simogat, nyújtsd ki a kis ujjadat.
Hüvelyk ujjam alma, mutatóujjam megrazta, középső ujjam felszedte, gyűrűs ujjam hazavitte, ez az ici-pici mind megette"
Amúgy azért nem kell megijedni.
Kicsit sztem tuloz a védőnő ezzel az 1 hós határidővel.
Nyilván kell a dologgal foglalkozni, devenyes állapotfelmérés meg sosem árt.
Szia engem is halálra ijesztgettek ezzel, a fiam meg 6 hetesen is úgy támaszkodott hogy ökölbe volt a keze. Kb 7-8 hónaposan kezdett nyitni a tenyerén mikor mászni kezdett.ja előtte tok szabálytalanul kúszott, hogy azzal is remisztgessenek.
Ha amúgy más nincs akkor szerintem felesleges aggodnod:)
Köszönöm, nem aggódom, elvégre a "legrosszabb" ami történhet, hogy megnézi egy Dévényes. Alvás közben általában nyitva van neki egyébként.
Kedves 2., a Moro-reflex az nem ez, hanem az, amikor hanyatt fekve hirtelen összerántják a kezüket meg a lábukat, mintha megijednének. :)
Szerény véleményem szerint ez pint nem az a kategória ami dévényest kíván. A dévény egy nagyon jó és hasznos dolog, annak akinek valóban szüksége van rá.
A státusz pedig 6 hónaposan kéri a nyitott tenyéren való támasztást. Ha akkor sincs meg, ami még 2 hónap vagyis egy ekkora gyereknél nagyon sok idő, akkor is bőven van idő elvinni szakemberhez, de az inkább tsmt, alapozó és társai.
Jó barátJa a védőnőnek a dévényes, hogy ennyire muszáj menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!