Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki mindenképpen kislányt/kisf...

Aki mindenképpen kislányt/kisfiút szeretett volna, nem volt csalódott, mikor kiderült, hogy ellenkező nemű baba érkezik?

Figyelt kérdés

Én magamat mindig is egy lányos anyukaként képzeltem el, aki a lánya legközelebbi bizalmasa lesz, majd megtanítom sminkelni, itthon együtt barbiezunk, próbálgatja a dolgaimat stb. Valahogy ha a gyerekemre gondoltam, egy kislány volt előttem.

Babát várok, mindenképpen megcsináltatjuk majd a PrenaTest-et, amiből biztosra mondható a baba neme viszonylag hamar.

Szeretnénk majd a legközelebbi barátainkkal és családtagjainkkal egy "gender reveal" bulit tartani, aminek ugye az lenne a lényege, hogy ott tudjuk meg a pici nemét. Viszont én kicsit félek, hogy csalódottság tükröződne az arcomon, ha kiderülne, kisfiú.

Ettől függetlenül feltétel nélkül szeretném ugyanúgy, sőt, most is szeretem már és ragaszkodom hozzá, de na... Vagy ez a félelem alaptalan?

Kérlek, ne támadjatok nekem, hogy egy anyukának ilyen hogy juthat az eszébe, mert kavarognak bennem az érzelmek nonstop.

2021. márc. 30. 19:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%
Én is inkább lányt szerettem volna, még ha ez nagyon mellékes szempont is volt. Aztán a 12. heti uh-n mondták, hogy valószínűleg fiú. Persze, volt bennem egy kis csalódottság, de inkább valamiféle kisebb pánik, valahogy szorongok egy fiútól. Egy lány kicsit egyszerűbbnek tűnik.
2021. márc. 30. 22:03
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Ha ilyen erősen kötödnék az egyik nemhez, nem tartanék ilyen bulit, mert úgy érezném, mindenképp földöntúli boldogságot kell színlelni, még akkor is, ha nem jött be a vágyam.

Mi még csak próbálkozunk, amúgy én is kislány felé hajlok, férjem mindenképp kisfiút szeretne.

2021. márc. 31. 00:44
 13/19 anonim ***** válasza:
De egyébként az ilyen gender reveal partiknál a szülők is ott tudják meg a gyerek nemét? Mert én mindig azt gondoltam, hogy ők már tudják, és ez alapján készítik a dobozba a megfelelő színű meglepetést - a vendégek számára. Tehát hogy itt nem a szülők számára derül ki a nem, hanem a többi rokonnal így tudatják.
2021. márc. 31. 12:19
 14/19 anonim ***** válasza:
13: a ferj szokta tudni o teszi be a lufiba a konfettit vagy ilyesmi, es a felesegnek lesz meglepi meg a csaladnak.
2021. márc. 31. 12:57
 15/19 A kérdező kommentje:

Még csak 8 hetes terhes vagyok, szóval van időm szervezkedni, ötletelni. :)

Igen, általában mind a két szülő akkor tudja meg a baba nemét, másokkal együtt. Van, hogy torta belsejének a színéből derül ki, vagy lufi van tele konfettivel, esetleg konfetti ágyukat durrantanak és abból jön ki a konfetti. Barátnőméké pl 2 éve olyan volt, hogy a városban, ahol élnek, van egy kastély, ami este ki van világítva. Nyáron tartották a kastélyban a bulit (az étterem részét ki lehet bérelni) és mikor besötétedett, akkor kimentek az udvarra és a kastély világítása rózsaszínre váltott, így derült ki, hogy kislányuk lesz.

Én is összegyűjtöttem már pár ötletet, mindenképpen azt szeretném, ha egyszerre tudnánk meg. Így vagy egy "külsős" lesz megbízva a szervezéssel, vagy a legjobb barátnőm fogja megnézni az eredményt és ő intézi a szükséges szín kiválasztását. De ahány ház, annyi szokás igazából.

2021. márc. 31. 13:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig fiús anyukaként képzeltem el magam, mivel mindig is fiúsabb voltam, nem vagyok az a nagy hajas-sminkes-tűsarkas típus. Azt nem mondanám, hogy csalódtam amikor kiderült, hogy lány, mert ez nem egy katasztrófa, csak nem tudom miket fogok vele játszani, vagy mit kezdek majd ha sminkelni akar tanulni és hasonlók. Csak reménykedem, hogy hasonló lesz hozzám és nem fogják érdekelni ezek a dolgok annyira.
2021. márc. 31. 13:53
 17/19 anonim ***** válasza:
42%
Aztán*rva, azért értem én, hogy az embernek meglepetés a gyereke neme, de ez a szintű giccs még felhajtás, amit a kastéllyal leírtál, hát az durva.
2021. márc. 31. 13:55
 18/19 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem volt giccses, nagyon ízléses volt az egész és jó hangulatban telt. :)
2021. márc. 31. 14:14
 19/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekünk igazából mindegy volt a neme, mert hosszú évekig vártunk rá, már úgy nézett ki, hogy nem is lehet gyerekünk. Aztán amikor mégis megfogant, valahogy fiúra számítottunk, az első perctől megvolt a neve is, meg se kellett vitatnunk, mert ugyanaz jutott először eszünkbe. Meg én sem vagyok olyan "csajos" nő. Sosem kezdek semmit a hajammal, mert nem értek hozzá (tiszta legyen, ápolt, aztán kész), nem hordok magassarkút, sminkelni se szoktam, csak korrektort használok (amióta maszkot kell hordani, még azt se). 🙈 Plusz utálok takarítani, szekrényeket fiókokat átrendezni, meg hasonlók. Engem ezek sosem szórakoztattak, csak muszájból teszem.

Nos, kiderült hogy kislányunk lesz.🤭 Fél napig sokkolt a hír. Aztán gyorsan megbeszéltük, hogy mi legyen a neve, és onnantól már tudok kötődni hozzá, és őszintén örülni neki, hogy kislány lesz. Azért titkon remélem, hogy őt sem a babák frizuráinak elkészítése fogja lekötni, hanem fára mászik, meg békát gyűjt majd, mint én kislányként. 🤗

2021. ápr. 1. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!