Mik azok a dolgok, amiket mindenképp érdemes beszerezni a baba érkezéséig?
Amiket mi megvettünk:
Babakocsi, babaágy, pelenkázókomód+feltét rá, babaágyba matrac, matracvédő, lepedő, rácsvédő, vastag és vékony babatakarók. Én tettem nagyobb méretű textilpelust a feje alá, tudom hogy többen nem szeretik, nekünk bevált. Kiságyhoz légzésfigyelő, bébiőr. Szezon szerinti babaruhákból egy pár. Nem érdemes beruházni nagyon egy méretből sem (saját károm, azért mondom ennyire biztosra). Engem végig, az utolsó pillanatig rémisztgettek hogy pici a baba, alacsony súllyal fog születni. Jól bevásároltunk 50-56-os méreteket, erre született egy 3850 grammos, 57 centis lányom, az ötveneseket azzal a lendülettel csomagoltuk is el. Karmolásgátló kesztyűről kérdezd meg a kórházat, én vittem és rá is adtam mert a szemét kapirgálta állandóan, aztán az osztályon rögtön levetették, hogy nem szabad ráadni mert a kezével is sok mindent jelez és így nem tud meg nem is látom.
Én a kézi mellszívót megvettem, nagyon jól jött már a kórházban. Gépire nem érdemes beruházni, ha kell, arra ráérsz később is. Én vittem haza csak a biztonság kedvéért egy doboz tápszert és egy cumisüveget, adja az ég hogy neked ne kelljen, sajnos nekem teljesen elapadt a tejem a hazaérkezés utáni napon, amire persze éjszaka jöttünk rá. Szegénykém meg üvöltött, mint a sakál, na akkor áldottam az eszemet, hogy nem kell az x kilométerre lévő ügyeletes patikába rohanni. Bimbóvédő krém is nagyon jól jött. Svédpohár is kellett már a kórházban. Hazaérkezes után fontos volt a babakád, fürdető, törölköző, vízhőmérő (eleinte hatalmas segítség hogy be tudd lőni a hőmérsékletet, aztán egy idő után megtanulod és nem is kell, szóval nem érdemes drágát venni). Lázmérő, orrszívó legyen otthon, mert ha nem is kell mindig, de ha kell, akkor hirtelen és anno azonnal kell. Nekünk volt olyan az első héten, hogy félrenyelte a tejet, visszajött az orrán, ott megalvadt percek alatt és teljesen bedugította az orrát - ott azonnal kellett az orrszívó. A doki által felírt gyógyszereket váltsd ki. Ami fontos hogy jó minőségű legyen, az a körömvágó olló, mert nincs annál lehetetlenebb feladat, mint egy életen, noname ollóval nyiszálni egy polipként kapálózó gyerek három miliméter átmérőjű, papírvékony körmeit. Ja, mert az enyémnek álmában sem lehetett vágni, azonnal felébredt rá. Az legyen minőségi cucc.
Textilpelenkából végtelen mennyiség kell, a lakás minden pontján van kb pelenka, irreális mennyiség sem elég, pedig naponta mosom. Főleg, ha bukós lesz a baba.
Nekünk bejött a pelenkakuka, másnak nem annyira, ez egyéni dolog.
Játékokat, jatszószőnyeget, csörgőt az első időben tök fölösleges venni, az én lányom olyan 1 hónapos-öt hetes kora körül kezdett nézegetni, addig a nagyon látványos fekete-fehér dolgokon kívül nem nézegetett semmi színeset. Meg a másik, a látogatók általában játékot hoznak ajándékba, szóval abból lesz bőven dögivel. Nekünk jól jött a babafésű, mert hatalmas haja volt a lányomnak, de más meg sosem használja, mert kevés haja van a picinek. Jól jött az éjszakai fény, ami éppen csak arra elég hogy az éjszakai szopizasnál oda tudd tenni a babát, de nem ébreszti fel a picit. Hagyományos olvasó lámpa túl erős. Szoptatóspárnával én várnék így utólag, általában a csecsemőosztályon ki lehet többfélét is próbálni és ott eldöntöd, melyik kényelmes, aztán a párod addig megveszi mire hazaértek. Én vettem előre egyet meg utána még két félét kaptam ajándékba, de egyiken sem tudtam kényelmesen szoptatni (béna vagyok, tudom), aztán a csecsemőosztályon találtam egyet ami hihetetlenül kézre állt, végül most azt használom. Pelusból nem szabad beraktározni, egyes méretű kb. egy hétig volt jó a lányomra, odaadtam a védőnőnek a maradékot hogy adja oda rászorulóknak. Popsitörlőből és krémből többfélét vettem, kicsi csomagokat, úgyis lesz, amelyiket legjobban szereted használni és majd abból beraktározol. Babafészek, babahinta szerintem ráér később is, majd ha lesz rá igényed megveszed, nekünk például a babahinta áll használatlanul, nem szereti a lányom mert nem lát ki belőle. Legyen egy kényelmes szoptatós foteled egy csendes helyen, nekem egy sima ikeás relaxfotel van, bőven tökéletes.
Így hirtelen ennyi, de lehet majd még eszembe jutnak dolgok. Ja, hat hetes a kislányom, még friss az élmény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!