Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tea kivált egy étkezést?

A tea kivált egy étkezést?

Figyelt kérdés
Ugyanannyi teát adjak neki, mintha tejet inna? Ugyanannyira jóllakik vele? vagy a következő étkezése korábban várható? Most adtam neki először teát, ezért érdekel, hogy mire számítsak.
2008. dec. 4. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Nem váltja ki. Sőt a legújabb nézet szerint nem is kell teáztatni a babákat. Azért nyáron a nagy melegben két szopi közt adtam neki, de most el sem fogadja. A tej is eléggé oltja a szomját.
2008. dec. 4. 17:36
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Nem, a tea a szomját oltja csak! Gondolj bele, ha te iszol teát, azzal még nem laksz jól.

Ha szoptatsz, akkor nem is kell neki adnod, ha tápszeres, akkor nyugodtan adjál neki két evés között ha kéri.

2 gyerek anyukája

2008. dec. 4. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:
12%
Én most az éjszakai étkezést fogom kiváltani teával. De nagyon fontos, hogy legyen benne egy kis cukor, hogy legyen benne kalória. Én kamillateát adok majd neki kis cukorral.
2008. dec. 4. 18:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Cukrot teszek bele én is, anélkül nem hajlandó meginni. Azért érdekel a dolog, mert anyatejes. Nagyon ritkán előfordul, hogy nincsen annyit tejem, amennyit meginna. Mivel így is nagyon sokat eszik, nem akarok tápszerrel pótolni.

Köszi a válaszokat!

2008. dec. 4. 18:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Attól,h te nem szeretnéd tápszerrel pótolni,attól még azzal kell,és nem teával,amennyiben valóban nincs elég tejed(ezt nem megkérdőjelezem,sokkal inkább biztatlak,hátha elég!)Az se jó,h cukorral adod,mert mivel édes,persze,h azzal rakná tele a pocit.A víz-persze babavíz,vagy forralt víz-tökéletes,ha valóban szomjas,de erre az anyatej is megfelel.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 5. 00:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Aki valóban a kérdésemre válaszolt, annak köszönöm. A többiek véleményét is elfogadom, csak nem értem, hogy miért véleményt írtok, ha kérdést tettem fel. Mindegy! Amúgy időközben a gyerekorvosom és a védőnő is mondta, hogy nyugodtan adjak neki teát kis cukorral, mert minden bizonnyal melege van, és csak szomjas, felesleges tápszerrel tömni, ha amúgy is többet eszik, mint a súlyának megfelelő értékek.
2008. dec. 5. 08:31
 7/8 anonim ***** válasza:
A tea nem vált ki étkezést, és az anyatejet sem lehet vele kiegészíteni. Csak akkor adjál neki teát, ha szomjas, de akkor is cukor nélkül, mert ha valóban szomjas, akkor megissza cukor nélkül is. A cukor már ilyen kiskorban is elkezdi rombolni a végleges fogakat!
2008. dec. 5. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én még nem adtam a gyerekemnek teát - nem is tervezem - csak babavizet. A tea étkezést nem vált ki, maximum eltelít.
2008. dec. 5. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!