Kinek az egészsége fontosabb, babáé vagy mamáé?
Sajnos nagyon elhiztam a terhesség(eim) alatt, jelenleg kb 50 kiló feleslegem van, a kezelőorvosom szerint nagyon meg van tehelve a testem, nem sokáig birja már a szívem, azonnal drasztikus fogyókúrára van szükségem. Én ezzel teljes mértékben egyet is értek, megvan bennem az elszántság egy komoly életvitel változtatáshoz.
Ugyanakkor a kisbabám még csak 8 hónapos, aki szivesen szopizna továbbra is. Bár mindenevő és jó étvágyú, mégis sokat van mellen is, néha egyszerűen csak a megnyugvás kedvéből. Tejem nem sok van, talán 2-3 dl egy nap. Szeretném a szoptatást nem abbahagyni, mert tudom, hogy ez a kevés tejecske is milyen fontos lenne még nagyon - nagyon sokáig. (A nagyobb testvéreket 3 éves korig hagytam szopizni)
Mit tegyek? Hogyan döntsek?
A férjem a szopiztatás mellett van, de a szüleim és környezetem arra biztat, adjam fel.
zoldseg, gyumolcs levesek pl liszt heleytt zabkorpa vagy zabpehellyel
ehetsz husokat is bor es zsiros resz nelkul
sok zoldtea (cukor nelkul) szensavmantes viz
salatak (nem majonezes dressingel)
halak es egyeb tengeri herkentyuk ha szereted
olivaolaj vaj/olaj/zsir helyett
Én a soványság miatt hagytam abba a szoptatást. A doki már 6 hónaposan mondta, hogy fejezzem be, de kihúztam 10 hónapos koráig. Akkor elválasztottam. Ha tovább szoptattam volna, kb eltűntem volna a föld színéről, olyan sovány voltam.
Ha az a kérdés, hogy kinek az egészsége fontosabb, a babáé vagy a mamáé, a te esetedben a mamáé, mivel ha te meghalsz, akkor ki neveli fel a babádat. Ő már eleget szopott, 8 hónap sok idő, szerintem válaszd el, és foglalkozz mostantól csak magaddal. Nehéz döntés, de meg kellene tenned. Nem lesz semmi baja a tápszertől, viszont ha neked bajod lesz, az neki is baj.
Minden jót!
ha kevés pénzed van, akkor sok saláta sovány húsokkal, illetve minden tejtermékből a soványat edd. Cukor, péksüti, fehér kenyér...stb. kilőve, helyette egyél abonettet, vagy rozsos dolgokat. Sokat mozogj, nem kell erősen, de sétálj, vagy ha tudsz, biciklizz, de csak fokozatosan, először keveset lassabban, aztán egyre többet. A szoptatás nagyon fontos, de igazából a baba 6 hónapos koráig. Ha mindent megeszik, nyugodtan ihat tápszert is, ha esetleg elapadnál ettől az életmód változástól, de ahogy írták sokan, ettől még nem biztos, hogy elapad a tejed. Gyakran egyél nagyon keveset, sok vizet igyál, a cukros lötyiket kerüld.
Az egyik legjobb diéta a cukorbetegek diétája, ott a szénhidrátot kell számolni, így sok husit, zöldséget lehet enni, persze ha fogyni akarsz, akkor nem a sült oldalast ajánlom, hanem inkább a fehér húsokat, illetve halat. Ha naponta 5-6 alkalommal eszel keveset, akkor nem fogsz éhezni. Én a terhesség alatt diétáztam, és tulajdonképpen fogytam, mert kevesebb kilóval jöttem ki a kórházól, mint a terhességem előtt voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!