Kinek az egészsége fontosabb, babáé vagy mamáé?
Sajnos nagyon elhiztam a terhesség(eim) alatt, jelenleg kb 50 kiló feleslegem van, a kezelőorvosom szerint nagyon meg van tehelve a testem, nem sokáig birja már a szívem, azonnal drasztikus fogyókúrára van szükségem. Én ezzel teljes mértékben egyet is értek, megvan bennem az elszántság egy komoly életvitel változtatáshoz.
Ugyanakkor a kisbabám még csak 8 hónapos, aki szivesen szopizna továbbra is. Bár mindenevő és jó étvágyú, mégis sokat van mellen is, néha egyszerűen csak a megnyugvás kedvéből. Tejem nem sok van, talán 2-3 dl egy nap. Szeretném a szoptatást nem abbahagyni, mert tudom, hogy ez a kevés tejecske is milyen fontos lenne még nagyon - nagyon sokáig. (A nagyobb testvéreket 3 éves korig hagytam szopizni)
Mit tegyek? Hogyan döntsek?
A férjem a szopiztatás mellett van, de a szüleim és környezetem arra biztat, adjam fel.
hű,nem lennék a helyedben :(
nos nyilván a babának szoptatás tehát az anyatej jobb mint a tápszer,de mégis azt mondom h inkább dönts a tápszer mellett,minthogy ne adj isten baj legyen és a babád anya nélkül vagy egy beteg anya mellett nőjjön fel.gondolij arra h neki szüksége van rád egészségesen és élettel teli!neki az sokkal fontosabb h te mellette legyél,mint az anyatej.....na és az a tudat vigasztaljon ha eldöntötted,hogy hány kisbaba van a világon aki eleve tápszeres és mégis milyen jól fejlett és egészséges kisbaba!
Szia!
Mindkettőtök egészsége fontos, de az a legfontosabb hogy a gyerekeidnek legyen még nagyon sokáig egészséges anyukája.
Ne gondolkodj ezen, fejezd be a szoptatást és fogyj le, a gyerekeidnek szüksége van rád...
Tudod jól, hogy vannak olyan anyukák aki sajnos ennyi ideig sem tudnak szoptatni ,ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Minden jót és jó egészséget!
Nem tudom mi a jo dontes!!Az viszont biztos, hogy rengeteg gyerek felnott anyatej nelkul is...En is a testverem is ez a zunokatestvereim is (nem tudom miert, de senkinek nem volt teje, nekem sem)
A lanyom is tapszeres.8 honapig kapott anyatejet ez nagyon mar nagyon jo!!!Rad egesz eleteben szulsege lesz a babadnak.
Az amit a ferjed mondott szamomra elkeserito.
Ha a ferjem mondta volna ezt en elkuldenem a .....-ba.
Ugy legyen, ahogy szeretned es ne a ferjed, csaladod vagy barki....de az mindig jusson eszedbe ANYA CSAK 1 VAN!!!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
ezt még hozzá kell tennem, ezt a kérdést is én tettem fel néhány hónappal ezelőtt, ezt is fiogyelembe kell vennem a döntésem meghoztalako
Szerintem ha változtatsz az étrendeden, attól még babád ugyanúgy cicizhet továbbb.
Elhagyod pl a cukrot, zsíros kajákat, sok zöldséget gyümölcsöt eszel, naponta 5-6x kis mennyiségeket.
És mzgás ezerrel
Én nem fogyózom ugyan (17 hónapja szoptatok) de odafigyelek az étkezésemre.
Szép lassan le fognak menni a kilóid.
Eyszer lefogytam 10 kilót, úgy hogy napi max 1000 kalóriát ettem, de nem koplaltam., egyszerúen számoltam a kalóriákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!